Реклама

Як пристрої типу смартфона чи комп’ютера розпізнають наш голос?

Останні Новини

Всі вже знають про управління голосом. Така функція доступна в смартфонах, ПК, колонках, телевізорах і т.д. Це вже нікого не дивує і не є новинкою, але чи задумувались ви як саме пристрої розпізнають слова, які ми вимовляємо? Що за процеси в той момент відбуваються?

Коли ви звертаєтесь до телефона чи іншого пристрою з проханням про щось, то це не означає, що той самий смартфон розуміє вас як люди. Все набагато складніше. Розпізнавати мовлення можуть лише ті пристрої, які мають підключення до інтернету. Існують певні серйозні нейромережі, які з самого початку запрограмовані розпізнавати, що говорить людина. Коли ви просите телефон, наприклад, знайти якийсь фільм, то спочатку пристрій записує мову, далі запис перенаправляється на сервери, які вже по заготовлених шаблонах визначають, що ви хотіли і висилають назад на телефон готовий результат. Така ж сама історія із диктуванням повідомлень. Ви кажете слова, а телефон їх друкує. Ви ж напевно помічали, що управління голосом не працює моментально, між запитом і результатом проходить певний час, це все із-за того, що в процесі задіяні інші сервери та мережі.

Цікаво: Розповідаємо, як переглянути історію YouTube на смартфоні

Якщо пристрій не підключений до інтернету, то управління голосом просто не можливе. І навряд чи такий спосіб коли-небудь з'явиться, бо сам по собі пристрій не може розуміти відразу, що ви від нього хочете.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

В Запорожской области задержали Ведьмака из одноименной видеоигры

Стаття доступна українською...В Запорожской области задержали Ведьмака из одноименной видеоигры. Украинская полиция отчиталась о том, что в Запорожской области...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -