Реклама

Коли і кому потрібна окрема веб-камера на ноутбуці

Останні Новини

Зараз у всіх комп’ютерах знаходиться веб-камера, навіть у найбюджетніших. Знаходиться вона як правило, трохи вище дисплея, але бувають винятки, як наприклад Huawei. Веб-камера у ньому знаходиться в клавіатурі. Якість даних камер особливо не вражає, але цього достатньо, щоб зробити відеодзвінок чи приєднатись до конференції. Навіть в дорогих ноутбуках якість вбудованої камери не буде дуже високою. Та на даний час це не є проблемою, адже можна підключити через USB зовнішню веб-камеру прикріпивши її до кришки ноутбука, або поставити на штатив.

Цікаво: Хороший ноутбук. Який він?

Так давайте розберемось для кого і яких потреб потрібна окрема веб-камера.
Якщо Вас не влаштовує якість зображення при відеозв’язку. Зрозуміло, що якість картинки напряму залежить від кількості мегапікселів та роздільної здатності. Тому можна зробити висновок, що за незначні кошти можна купити зовнішню камеру, а результат вас приємно здивує.

Більшість зовнішніх веб-камер мають вбудований мікрофон, якість якого зазвичай вища від стандартного.
Навіть якщо вас не задовольняє фізичне розташування камери, то зовнішню веб-камеру ви можете переміщувати куди вам завгодно.
Якщо ваше хобі, або ж основний вид заробітку це онлайн-стрімінг. Тоді вам просто необхідна зовнішня камера з дуже високою частотою кадрів. Максимальна, це 90 кадрів в секунду. Зрозуміло, що якість картинки буде набагато кращою, але слід зауважити, що ціна дорівнює якості, тобто така модель буде вартувати не малих коштів.

Якщо ви хочете, щоб ваш співрозмовник міг бачити вас навіть у абсолютній темряві. Така функція нічного бачення може бути у зовнішніх моделях камер, які мають інфрачервоне підсвічування.
Також коли ви захочете записувати якісь навчальні відеоролики, відеоуроки, платні курси тощо. То файли відразу будуть записуватись на ваш комп'ютер і не потрібно буде використовувати смартфон чи фотоапарат для запису. Також полегшить процес тим, що не потрібно буде передавати дані для оброблення, що зекономить ваш особистий час.

Цікаво: Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

Отже, слід розуміти, що не тільки кількість мегапікселів та роздільна здатність впливає на якість картинки. Потрібно брати до уваги і кут огляду та автоматичне фокусування. Як правило, зовнішня USB камера матиме кращі технічні характеристики, але найдешевший зовнішній пристрій майже нічим не буде відрізнятись від вбудованого.

Також слід взяти до уваги, що зовнішній пристрій з високими характеристиками буде гальмувати на слабкому комп'ютері. Сучасні USB веб-камери мають підключення Type-C, а на старих моделях комп'ютерів такого роз'єму може і не бути.

Цікаво: 5 критеріїв вибору дешевого та функціонального ноутбука

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Google відмовляється від проекту Pixelbook на базі ChromeOS

Як повідомила з The Verge, компанія Google відмовилась від подальшої роботи над ноутбуком Pixelbook cлідуючого покоління під управлінням Chrome...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -