Реклама

Хороший ноутбук. Який він?

Останні Новини

Люди постійно купують якусь техніку і задаються питанням як правильно вибрати той чи інший пристрій. Сьогодні мова піде про ноутубки, а саме якими вони мають бути, щоб рахуватись якісними.

Насправді на це питання не так легко відповісти бо все залежить від потреб користувача. Ось наприклад однакова кількість годин автономної роботи може бути прийнятна для однієї моделі і критично низька для другої. Те ж саме стосується відеокарти. Є люди, яким вона обов’язково потрібна, а є такі, що не знають взагалі для чого вона слугує. Тобто питання “Яким має бути хороший ноутбук” дуже суб’єктивне.

Цікаво: Розповідаємо, чи варто купувати ноутбук з OLED

Якщо говорити про негативні сторони, то тут все простіше. Є конкретні характеристики, які не влаштовують і все. Не дивлячись на всі складнощі питання, ми вирішили все таки скласти список, яким повинен бути дійсно якісний ноутбук. Характеристики про які ми будемо говорити, повинні бути без виключення в кожному пристрої, не дивлячись на те, які задачі будуть виконуватись на ноутбуці.

Перше - процесор. Тут можна сказати одне, ніколи не беріть ноутбук із процесором Celeron. Він не підійде. Краще купити Core, Ryzen не дивлячись на те, що вони дорожчі. Ноутбук із таким процесором точно буде працювати довше. Доречі, якщо говорити про покоління того чи іншого чіпа, то це вже питання спірне. Наприклад, Core i3 непогано справиться з простішими заданнями, але може не всім підійти, хто працює в тяжких додатках.

Друге - пам'ять. Тут є певний мінімум, який точно повинен бути. Оперативна пам'ять 8 Гб, вбудована - 256 Гб. На меншу кількість навіть не варто дивитись, її не вистачить навіть на елементарне.

Варто знати: Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

Третє - вентилятори без шуму. Ну це справді важливо, бо по-перше, вони відповідають за якість охолодження, а по-друге, навряд чи хочеться слухати їх шум протягом робочого дня. Є такі ноутбуки, які варто лише включити і чують всі. А є такі, що не шумлять навіть під час тяжкої роботи. Зрозуміло ж, які краще купувати?

Наступне - екран. Розширення на екрані повинно бути не менше ніж 1920*1080. Є ноутбуки із гіршими показниками, але краще на них не дивитись бо картинка буде не якісна та вилнітимуться пікселі. Краще дивитись на дорожчі але кращі моделі.

Наявність портів. Їх повинно бути мінімум два і додатково роз'єм для навушників. Навіть якщо на перший погляд здається, що вони можуть не пригодитись - ви помиляєтесь. Це той мінімум, який точно повинен бути. Дехто ще може сказати навпаки, що цього мало, але виробники рідко хочуть встановлювати більше.

Ну і останнє - батарея. Тут діє правило чим більший час автономної роботи, тим краще. Воно розповсюджується на все, де є акумулятор. В ноутбуках цей показник має бути мінімум 7 годин. В іншому випадку не купуйте таку модель, не потрібно. Менша автономність може не закривати мінімальні потреби.

Це були основні характеристики для всіх ноутбуків не залежно від призначення чи потреби. А тепер розповімо трохи про моделі, які потрібні конкретним спеціальностям/людям.

Цікаво: 5 критеріїв вибору дешевого та функціонального ноутбука

Якщо обирати ноутбук для навчання, то його основна перевага має бути портативність. Навряд чи студент/школяр захоче носити його окремо. Тобу пристрій повинен поміщатись в рюкзак та не важити багато, бо його буде важко носити цілий або навіть пів дня.
Для бізнесу ноутбуки зазвичай дорогі, бо вони повинні бути міцні, мати багато вільного місця, не бути вразливими до вірусів. Ось ці речі роблять ноутбук для бізнесу дійсно якісним. Тому бюджетним варіантом тут не обійтись. Треба ще ж щоб і термін служби був великий.
Ну і ноутбук для ігор. Він повинен мати гарну частоту оновлення. Це основне і це підтвердить будь-який гемер. Звісно, важливо ще мати відеокарту і потужний процесор, але це само собою зрозуміло. Хоча з хмарним геймінгом вимог до заліза стало менше. Ігрові ноутбуки не можуть бути дешеві і це також однозначна характеристика.

Вище описані основні характеристики, які повинні бути в кожного ноутбука. Але справа в тому, що є люди, яким ідеально підходять абсолютно відмінні моделі. Тому це питання вподобань та зручності. Одному буде зручна одна модель, другому інша. Все залежитьь від самого користувача і ні від кого іншого.

Цікаво: В чому відмінність ноутбука та нетбука?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Sourcetheverge
Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Cмартфон Motorola Razr 5G cильно подешевшав

Cмартфон Motorola Razr 5G cильно подешевшав, відразу на 400 доларів в США. Жителі і гості США можуть придбати Motorola...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -