Home Новини сучасних технологій Користувачів популярних месенджерів могли прослуховувати

Користувачів популярних месенджерів могли прослуховувати

0

Сьогодні надійшла інформація, що користувачів популярних месенджерів могли прослуховувати зловмисники. Дослідниця безпеки з Google Project Zero виявила в декількох популярних месенджерах – Signal, Google Duo і Facebook Messenger – уразливості, які дозволяли прослуховувати користувачів.

Фахівець розповіла, що через вразливості зловмисники могли без дозволу користувача прослуховувати навколишні звуки. Це відбувалося до того, як користувач відповість на вхідний дзвінок в додатку.

Крім Signal, Google Duo і Facebook Messenger уразливості виявилися в JioChat і Mocha. Повідомляється, що баги вже виправлені. По суті, уразливості працювали так: зловмисник здійснював дзвінок на пристрій жертви, а воно починало передавати аудіо- або віддання. Тобто додатки дозволяло з'єднати девайс абонента із зухвалим без дій першої людини.

У Telegram і Viber такі уразливості виявлені не були.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version