Реклама

Куди та чому зникли комп’ютерні магазини?

Останні Новини

Давайте згадаємо період років 10 тому назад, можливо трохи більше. В містах було дуже багато магазинів, де можна було купити потрібну деталь до комп’ютера або взагалі замовити, щоб пристрій зібрали для вас під потрібні вимоги. Та й взагалі готових ПК було дуже мало, всі рахували, що зібраний буде кращим та якіснішим.

Загалом, були такі магазини, які робили це якісно, давали гарантію, опломбовували системний блок тощо. У них іноді потрібно було чекати пристрій тижнями, бо вибір комплектуючих був не великий, а вимоги у покупців різні. Для декого це зараз прозвучить дивно, бо сьогодні можна зайти в магазин з технікою або на сайт та підібрати ідеальну модель за будь-яку ціну. Раніше такої можливості не було.
Цікаво, але зараз компаній, які б займались продажем комплектуючих або збіркою ПК практично немає. Де вони поділись і чому стали не актуальними? Поговоримо нижче.

Цікаво: Синхронізація історії чатів між мобільною та комп’ютерною версією Viber

Перша причина, це звісно поява магазинів з технікою, в асортименті яких з'явились комп'ютери. Просто не завжди магазини хотіли їх продавати, але ситуація змінилась. В магазині дійсно можна знайти будь-що. Ще цікавий момент - потреба в компаніях, які збирали ПК відпала, бо стали дешевими ноутбуки. Колись (років 10-15 тому) ноутбуки мало хто купував, бо вони були дорогі. Тому всі ставили вдома звичайний ПК із монітором, клавіатурою та системним блоком. Зараз всі активно користуються ноутбуками, а ПК взагалі практично не побачиш ніде. Та що там говорити, скоро мабуть і лептопи не зустрінеш, адже є смартфони і планшети здатні замінити будь-що.

Наступна причина зникнення комп'ютерних компаній - комп'ютерна грамотність та доступність деталей. Люди отримали доступ до інтернету, а з ним і величезний обсяг знань. В мережі можна знайти інформацію з відеоінструкцією, при тому безкоштовно. Люди почали самостійно збирати та замінювати деталі при потребі. До речі, самі комплектуючі не важко замовити в роздріб на китайському сайті, чи якомусь іншому навіть офіційному. Колись такої можливості не було і деталі продавали лише оптом, що не давало змоги кожному їх купувати.

Ще одна причина - якість деталей. Якщо раніше тільки професіонали знали де брати комплектуючі та якої вони якості (бо було багато поганих), то зараз кожен, хто цим цікавиться знає, що деталі мають набагато вищу якість і це не секрет ні для кого. Що стало гіршим, так це клавіатури, колонки, миші. Але це не відіграє таку важливу роль, як наприклад, материнська плата чи процесор.

Далі - комп'ютери не потрібно покращувати. Чим далі, тим швидше технології йдуть вперед. Розвивається все. Саме тому немає особливого сенсу постійно вдосконалювати свій ПК якимись новими кращими деталями, час від часу його ремонтувати та робити такий собі апгрейд. Краще раз на 5-7 років просто купувати новий ПК чи ноутбук і насолоджуватись швидкістю та продуктивністю.

Варто знати: Названо декілька порад, які вирішують проблему зависання комп’ютера

Ну і остання причина - поява авторизованих сервісних центрів. Фірми-виробники ПК вирішили відкривати в містах сервісні центри, які будуть допомагати людям вирішувати проблеми із технікою або ремонтувати щось. Вони навіть відкривались на місці тих самих комп'ютерних магазинів. Людям більше не потрібно, та вони й не хочуть звертатись до невідомих майстрів, щоб ті щось модернізували чи виправили якусь помилку. Для цього є кваліфіковані спеціалісти.

Отож, як бачите з розвитком технологій все змінилось і звичні раніше комп'ютерні магазини більше не актуальні, та й навряд чи такими стануть.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 найкращих емуляторів Android для ПК

Android — це операційна система, розроблена для смартфонів, але багато користувачів прагнуть шукати способи доступу до системних ресурсів і програм через комп'ютер. Щоб досягти цього, вони...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -