Home Новини сучасних технологій Купуєте онлайн? Ваші гроші можуть вкрасти, а ви й не помітите

Купуєте онлайн? Ваші гроші можуть вкрасти, а ви й не помітите

0

Зараз в Україні процвітають покупки в інтернеті. Останні роки для інтернет-магазинів видалися просто неймовірними, навіть враховуючи світову ситуацію із обмеженим пересуванням. Але зараз не про це. Так ось, інтернет-магазини стрімко розвиваються, а разом з ними і інтернет-шахраї, які хочуть виманити в українців кошти, тобто отримати обманом. В сьогоднішній темі статті “Купуєте онлайн? Ваші гроші можуть вкрасти, а ви й не помітите” розглянемо найпопулярнішу схему обману при покупці в інтернеті.

Відомий і дорогий бренд за супер низькою ціною

Часто можна зустріти скарги, що при вигідній покупці якогось брендового товару, гроші зняли, а товар не відправили. Це популярна схема і побудована саме на тому, що ви надзвичайно сильно хочете купити щось по підозріло вигідній ціні. Досить часто, такі сумнівні покупки робляться на шахрайських сайтах, які видають себе за оригінальні та популярні інтернет-магазини. Завжди уважно дивіться на назву бренду, сайту і на всю іншу основну інформацію. Зазвичай шахраї допускають багато помилок в брендових назвах.

Вигідні пропозиції на сайтах безкоштовних оголошень

В даному випадку аферисти можуть також запропонувати щось досить вигідно і щоб отримати цей товар, необхідно погодитися на доставку невідомою компанією. Аферист відпраляє вам посилання, ви переходити по ньому, заповнюєте свої банківські дані для оплати доставки і все — ні грошей, ні товару. Ви знову потрапили в пастку з підробленим сайтом.

При покупках в інтернеті завжди вивчайте сайт, на якому хочете щось придбати. Якщо ви все ж домовилися з невідомим продавцем, то погоджуйтесь тільки на оплату після отримання товару. Такий варіант пропонують як УкрПошта так і Нова Пошта. Ніколи не кваптеся з покупкою, краще добре перевірити інтернет-магазин і тільки тоді щось замовляти в них.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version