Реклама

Ліцензійна Windows чи піратська: в чому різниця?

Останні Новини

Коли люди щось чують про піратські версії будь-яких програм чи фільмів, то в голові зразу думки, що це щось не законне та погане. Те ж саме стосується операційної системи Windows. Цікаво, але Windows 10 та 11 вже майже ніде не знайти з ліцензією. Звісно, є ті, в кого можна купити на диску операційну систему, але більшість користуються іншим способом. Встановлюють ОС Windows за допомогою спеціального софту. Щоб точніше, то встановлюють піратську версію. Чим вона відрізняється від ліцензії та чи варто такою користуватись? Читайте нижче.

Якщо говорити про відмінності, то по суті піратські версії Windows нічим не відрізняються. Що ж взагалі називають піратськими версіями? Офіційне складання системи + програма активатор, яка забирає повідомлення про активацію. Таким чином сервери будуть вважати версією офіційною. Або ж піратською ще називають ту версію Windows, яка була встановлена за допомогою чужого ключа. Але в такому випадку система побачить, що одним ключем користуються багато разів і знову викине вікно про активацію. Якщо ви вирішили встановити Windows із програмою активатором, то варто знати, що такі програми бувають із вірусами. Все залежить звісно від розробника. Бо є такі, що не хочуть нашкодити іншим користувачам, а є й такі, що після встановлення у вас заразиться комп'ютер і ви будете його ще й від цього чистити.

Цікаво: Як увімкнути режим «Бога» в Windows 11

Якщо говорити про начинку, то піратський Windows трохи відрізняється і залежить це від автора збірки. Він забирає що хоче зайве і додає те, що бажає. Це можуть бути різні шпалери, програми, сервіси. Загалом, коли ви встановлюєте Windows піратської версії, то вже все готове буде у вас на комп'ютері. Але пам'ятайте про небезпеку. Буває, і це справжні випадки, коли розробники таких версій роблять такий Windows, що ним користується багато людей, а насправді в систему вшиті віруси і вони приносять людині безліч проблем. Користувач може і не помітити, бо вірус призначений не для того, щоб нашкодити користувачу, але все ж він буде на фоні працювати і виконувати свою функцію.

Виникає питання, а де брати офіційний Windows без шкоди для ПК? Відповідь - на офіційному сайті. Для нього навіть не завжди потрібен активатор, але можуть бути не доступні деякі функції. Якщо таке не підходить, то можна користуватись і піратськими версіями, але ставитись до їх вибору варто обережно, бо в інакшому випадку дуже нашкодите комп'ютеру.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Xiaomi представила гігантський розумний холодильник

Компанія Xiaomi представила гігантський розумний холодильник з екосистеми Mijia. До цього компанія випустила моделі об'ємом 160, 170 і 450...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -