Home Новини сучасних технологій Мільйонам пристроїв Android загрожує зловмисне програмне забезпечення ботнету

Мільйонам пристроїв Android загрожує зловмисне програмне забезпечення ботнету

0
Мільйонам пристроїв Android загрожує зловмисне програмне забезпечення ботнету

Китайські дослідники кажуть, що мільйонам пристроїв Android загрожує зловмисне програмне забезпечення ботнету включаючи смартфони, планшети, телевізори та телевізійні приставки.

Шкідливе програмне забезпечення для ботнетів, яке дослідники з Netlab Qihoo 360 називають ” Matryosh “, оскільки його функції шаруваті, як російська матрьошка, використовуючи інтерфейс Android Debug Bridge (ADB) для зараження пристроїв.

Якщо ваші пристрої заражені Matryosh, ви можете помітити, що він нагрівається або сповільнюється, коли активний ботнет. Але загалом ви можете нічого не помітити, що є однією з причин, по якій вам слід встановити на свій пристрій одну з найкращих антивірусних програм Android, якщо це можливо.

ADB, ботнет, DDoS – що?

ADB – це функція розробника Android, яка використовується під час розробки програмного забезпечення. Його слід вимкнути на споживчих пристроях, але багато неякісних виробників пристроїв Android залишають ADB увімкненим, коли пристрої надходять на ринок. 

Ботнет – це сукупність підключених до Інтернету пристроїв, заражених шкідливим програмним забезпеченням, що використовує їх для здійснення спрямованих атак на відмову в обслуговуванні (DDoS) , розсилки або ретрансляції електронної пошти або навіть поєднання їх обчислювальної потужності для злому паролів, серед іншого . 

DDoS-атака відбувається, коли тисячі або навіть мільйони пристроїв бомбардують один веб-сервер із такою кількістю запитів на дані, що сервер не може підключитися до зовнішнього світу і фактично вибивається з мережі. 

За даними Qihoo Netlab, зловмисне програмне забезпечення Matryosh є різновидом ботнету Mirai . Шкідливе програмне забезпечення Mirai заразило тисячі маршрутизаторів на базі Linux та інших пристроїв розумного дому в жовтні 2016 року, щоб здійснити масштабну атаку DDoS, яка ненадовго вивела з ладу Інтернет-службу на Східному узбережжі США. 

Як і Мірай, Матрьош не робить нічого вигадливого в довгостроковій перспективі. Він призначений для проведення DDoS-атак. Але він використовує складний процес налаштування, що включає приховану мережу Tor, щоб уникнути виявлення мережевими моніторами.

Як вимкнути ADB на своєму пристрої Android

Ось як можна переконатися, що ADB вимкнено на вашому пристрої Android, будь то мобільний пристрій, телевізор або приставка. Це дуже загальний набір інструкцій, тому кроки на вашому пристрої можуть бути не зовсім однаковими.

  1. Знайдіть меню Налаштування та відкрийте його.
  2. Відкрийте систему та знайдіть елемент із назвою Параметри розробника, Режим розробника або, можливо, просто розробник.
  3. Якщо якийсь варіант розробника недоступний, ви, мабуть, у вас все в порядку, але перейдіть до наступного набору інструкцій, як насправді визначитись.
  4. Якщо у налаштуваннях системи є Параметри / режим розробника, торкніться його та знайдіть налагодження USB або налагодження.
  5. Переконайтесь, що налагодження USB вимкнено.
  6. Якщо ви не будете використовувати Параметри / Режим розробника, вимкніть і це.

Вимкнення режиму розробника

Оскільки меню пристрою Android сильно варіюється, можливо, варто все-таки ввімкнути режим розробника / параметри, а потім вимкнути його, лише щоб переконатися, що ADB дійсно вимкнено. Ось як.

  1. Знайдіть меню Налаштування та відкрийте його.
  2. Знайдіть "Про телефон", "Про пристрій", "Про" або щось подібне та натисніть на нього.
  3. Знайдіть "Номер збірки" і натисніть на нього сім разів або клацніть на ньому. (На деяких пристроях це лише три рази.)
  4. Ви отримаєте повідомлення про те, що ви перебуваєте в режимі розробника.
  5. Виконайте кроки 2, 4, 5 і 6 вище, щоб переконатися, що ADB вимкнено, а режим розробника вимкнено.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version