Реклама

MediaTek скидає Qualcomm з трону і стає найбільшим постачальником чіпсетів

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Сьогодні надійшла інформація, що MediaTek скидає Qualcomm з трону і стає найбільшим постачальником чіпсетів. У звіті Counterpoint говориться, що у третьому кварталі 2020 року було продано понад 100 мільйонів смартфонів, причому MediaTek отримала найбільшу частку.

Згідно з повідомленням , MediaTek завоювала 31% від загальної частки ринку мікросхем смартфонів у третьому кварталі 2020 року. Хоча вона не перевищувала категорію 5G, вона обігнала Qualcomm на 2%, а також зросла на 5% у річному обчисленні. Завдяки цьому компанія вперше отримує корону найбільшого постачальника чіпсетів.

MediaTek скидає Qualcomm з трону і стає найбільшим постачальником чіпсетів

Раніше звіт про ринок прикладних процесорів показав, що MediaTek відстає від Qualcomm з часткою 26% у ІІ кварталі. 

У всякому разі, решту частки займають такі гіганти, як Samsung, Huawei HiSilicon, Apple та UNISOC . Серед них частка Apple , HiSilicon та Samsung становить 12%, тоді як UNISOC отримує 4% частки ринку. Крім того, якщо ви помітили уважно, HiSilicon від Huawei залишається незмінним з 2019 року, незважаючи на тенденцію до зниження через заборону США.

Qualcomm найбільший постачальник 5G

Повертаючись, у звіті йдеться про те, що Qualcomm був найбільшим постачальником 5G для третього кварталу. Хоча лише 17% пристроїв, що продаються в третьому кварталі, були 5G, компанія отримує гучну частку в 39%. З пожвавленням виробництва смартфонів у ІІІ кварталі , а продажі іншого обладнання зросли на 30% , компаніям вдалося перевершити себе порівняно з попередніми кварталами.

Директор з досліджень Дейл Гай каже, що MediaTek підняла решітку завдяки своїм наборам мікросхем середнього класу і зуміла забезпечити в 3 рази більше телефонів Xiaomi в порівнянні з 2019 роком. використання заборони на Huawei означало, що її прогрес спрямовувався швидше.

Подібно до того, як каже аналітик дослідження Ankit Malhotra, MediaTek також зумів забезпечити найдешевший у світі 5G-смартфон realme V3 та найдешевший у Європі 5G-пристрій realme 7 5G. Однак у неї ще є багато місця для захоплення в районі, де домінує його конкурент Qualcomm. Незважаючи на тиск з боку Apple 5G iPhone 12 серії і MediaTek, Звіт каже, що Qualcomm має потенціал повернутися в четвертому кварталі.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы три варианта TWS-наушников, на которые стоит обратить внимание

Стаття доступна українською...Беспроводные наушники на рынке представлены уже достаточно давно, правда есть еще много пользователей, которые ими до сих...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -