Home Новини сучасних технологій На компанію Apple наклали штраф за “водонепроникні” iPhone

На компанію Apple наклали штраф за “водонепроникні” iPhone

Італія відноситься до тих країн, які стабільно штрафують Apple

0
На компанію Apple наклали штраф за "водонепроникні" iPhone

Сьогодні надійшла інформація, що на компанію Apple наклали штраф за “водонепроникні” iPhone. Антимонопольний орган Італії наклав на Apple штраф в розмірі 10 мільйонів євро за недобросовісну рекламну кампанію iPhone.

Антимонопольний орган Італії заявив, що Apple в своїй рекламі вводить користувачів в оману з приводу того, як глибоко і як довго iPhone можна перебувати під водою без пошкоджень.

У різних маркетингових матеріалах, пов'язаних з iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max, Apple заявила, що смартфони мають водонепроникність на глибині від одного до чотирьох метрів протягом до 30 хвилин, в залежності від моделі.

Однак антимонопольний орган Італії зазначив, що в рекламі не роз'яснюється, що це рекламні заяви вірні тільки за певних умов, наприклад, під час контрольованих лабораторних випробувань з використанням чистої води.
Регулюючий орган також не погодився з умовами гарантії Apple, яка не покривають збитки, завдані рідинами. Влада порахували нечесним висувати на перший план водонепроникність і в той же час відмовляти в гарантійному обслуговуванні потонули смартфонів.

У 2018 році Apple була оштрафована в Італії на 10 мільйонів євро за навмисне уповільнення смартфонів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version