Home Новини сучасних технологій Найновіша операційна система Android Q (10)

Найновіша операційна система Android Q (10)

0

Найновіша операційна система Android Q (10) – це найновіша версія Android для мобільних пристроїв. В ній, Google зосереджує свою увагу на конфіденційності та безпеці. Також вона має кілька інших нових функцій, як от навігація жестами, розумна відповідь, темна тема, контроль місцеположення та конфіденційності, оновлення безпеки, режим фокусування та деякі інші.

Android 10 є доступним, проте розповсюджується він досить повільно і лише на певні пристрої. Спочатку Googlе надає оновлення Android для своїх пристроїв Pixel, а решта уже залежить від виробника вашого телефону, коли ви зможете отримати Android Q.

На представленні Android 10, Google зазначив, що нова ОС включає більше 50 оновлень конфіденційності та безпеки. Нове меню налаштувань конфіденційності є найбільш помітним оновленням.
Android Q (10) вийшов в реліз 3 вересня 2019 року.
Рекомендуєм ознайомитись з Масштабним оновленням Google Assistant.

Навігація в Android Q (10)

Навігація в Android Q (10) дещо змінилася , наприклад кнопка “назад” офіційно йде з Android 10. Тепер основною буде навігація жестами. Керувати буде досить просто, для повернення додому потрібно провести пальцем вгору, для відкриття багатозадачного меню вам потрібно провести пальцем вгору і утримати її, ну а для повернення назад провести з правого або лівого краю екрана. На додаток до нової навігації жестами, Android 10 також дозволяє повернутися до традиційного масиву з трьома кнопками або до системи з двома кнопками Android Pie.

Особливість Android Q (10)

Особливість Android Q (10) полягає в тому, що він постачається з темною темою. ЇЇ можна будь-коли вмикати та вимикати за допомогою перемикача швидких налаштувань, а також вона значно економить заряд акумулятор. Для розробників додатків, що б їх додатки могли також перейти на темну тему, при ввімкненому загальносистемному доступі, Google створив новий API.

У параметрах для розробників Android 10 є новий розділ Theming, де можна змінити колір акценту телефону. За замовчуванням на пристрої є знаковий синій піксель, але ви можете змінити його на будь-який з таких відтінків як зелений, океан, фіолетовий, чорний чи космос.

Конфіденційність в Android Q (10)

Конфіденційність в Android Q (10) стоїть на першому місці. Для кращого розуміння та контролю доступу до ваших додатків на телефоні, компанія Google на Android 10 надає певні нові функції дозволу додатків. При запуску програм, яким потрібен доступ до вашого місцеположення, відкривається нове спливаюче вікно.

У ньому вас запитують який доступ ви хочете надати додатку, а саме це може бути постійний доступ до місцеположення чи надання доступу лише при використанні додатка, ну і звісно є можливість повної заборони. Сама сторінка дозволів у налаштуваннях перероблена і показує вам які дозволи використовуються відповідно до кількості ваших додатків. Тут є можливість фільтрувати їх, а також є новий інтерфейс для додатка “Інформація”.

Моніторинг в Android Q (10)

Моніторинг в Android Q (10) виконує Digital Wellbeing - цифрове благополуччя. Одним із інструментів цифрового благополуччя є режим фокусування, який дозволяє замовчувати програми протягом певного часу, щоб допомогти вам сконцентруватися на чомусь іншому. Також ви можете відстежувати скільки часу ваші близькі витрачають на ігри чи взагальному часу на свій телефон.

Ще одним інструментом є Smart Reply, який пропонує варіанти відповідей на ваші електронні листи в Gmail. Вам потрібно буде просто вибрати їх, а не вводити текст самостійно, а також це можна робити не відкриваючи сам додаток. Найновіша операційна система Android Q (10) має ще більше емоджи, Google Android 10 підтримує Emoji 12.0.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version