Home Новини сучасних технологій Найкращі внутрішні SSD 2022 року

Найкращі внутрішні SSD 2022 року

0

Останнім часом у внутрішніх SSD-накопичувачах популярністю користується використання NVMe та PCIe , і хоча це може мати значний вплив на продуктивність вашого ПК, ви повинні враховувати свої потреби, перш ніж купувати найдорожчу версію твердотільного накопичувача.

Наприклад, якщо ви не використовуєте свій комп’ютер для будь-яких оподатковуваних завдань, таких як ігри чи потокове передавання 4K-контенту, дешевший твердотільний накопичувач без NVMe/PCIe, мабуть, найкращий варіант. Звичайно, він використовуватиме роз’єм SATA і матиме нижчу теоретичну максимальну швидкість порівняно з дисками M.2 , але він буде дешевшим.

Навіть якщо ви збираєтеся використовувати свій SSD для ігор, не всі ігри можуть отримати вигоду від більш високої швидкості читання/запису , що є основним прискоренням, яке ви отримуєте від переходу на маршрут M.2 NVMe або PCIe. Microsoft також внесла свою архітектуру DirectStorage в Windows 10 і 11, тому будь-які сумісні ігри на диску NVMe отримають значне збільшення швидкості завантаження.

Отже, чи варто шукати більшу швидкість/швидкість запису, якщо можна? Це залежить від того, чи будете ви дивитися відео з роздільною здатністю 1080p та грати в ретро чи інді-ігри? Якщо це так, то перехід від жорсткого диска до твердотільного накопичувача в цілому вже надасть деякі досить значні переваги, і вам не знадобиться додаткова швидкість.

З іншого боку, якщо ви плануєте дивитися відео у форматі 4K, грати в новіші відеоігри або запускати виробниче програмне забезпечення, краща швидкість читання/запису буде кращою для вас. Так. Якщо ви можете витратити додаткові 10 або 20 доларів, щоб отримати кращу швидкість читання/запису, то неодмінно скористайтеся цим.

Єдине, що ви захочете розглянути, це рейтинг, який називається записаними терабайтами , або TBW. По суті, це гарантія виробника, що ви зможете записати стільки терабайт на SSD, перш ніж він почне виходити з ладу.

Так, наприклад, якщо SSD має TBW 250, це означає, що ви можете записати 250 терабайт, перш ніж він почне виходити з ладу, що, протягом стандартної 5-річної гарантії, означає приблизно 136 ГБ записуваних на SSD на день.

Для більшості споживачів рейтинги TBW не повинні викликати занепокоєння, але оскільки розміри файлів різко збільшуються з кожним роком, нижчий TBW не є таким надійним. Ось чому ви захочете націлюватися на SSD розміром 1 ТБ або більше, оскільки TBW зазвичай прив’язаний до розміру. Наприклад, середня TBW для твердотільних накопичувачів ємністю 1 ТБ зазвичай становить близько 600, тоді як для SSD ємністю 2 ТБ може досягати 1200.

Звичайно, більше місця означає більше даних, які потрібно записати, і тому чи така велика різниця? Відповідь - так, тому що, хоча ви, швидше за все, ніколи не заповнюєте накопичувач, це буде коштувати лише невелику суму, щоб отримати більший простір і TBW, що робить його вартим ціни за довговічність.

Таким чином, давайте перейдемо до найкращих внутрішніх SSD, які ви можете придбати сьогодні.

Цікаво: Відомо, чи можна відновити дані зі зламаного SSD.

Найкращий внутрішній SSD в цілому: Samsung 870 EVO

Найкращі внутрішні SSD 2022 року

Будучи одним з найбільших гравців у грі SSD, напевно, не дивно бачити Samsung у верхній частині списку.

Хоча Samsung 870 EVO все ще є SATA SSD, він здатний досягти досить респектабельної швидкості читання та запису 560 МБ, чого має бути достатньо для більшості випадків використання. Він також розрахований на 2400 TBW і поставляється в парі з 5-річною гарантією, тому ви повинні бути покриті тривалий час.

Що цікаво в Samsung 870 EVO, так це те, що, хоча він не так добре справляється з копіюванням і вставкою, як інші SSD, йому вдається затьмарити чимало, коли справа доходить до таких речей, як завантаження Windows та завантаження ігор. Очевидно, що Samsung доклала багато зусиль до останнього набору, ніж до першого, що чудово, якщо ви багато граєте в ігри.

Що відрізняє Samsung 870 EVO, так це те, що, хоча це SATA SSD, йому все одно вдається мати чудову продуктивність за досить розумну ціну. Однак, як накопичувач SATA, 870 EVO не сумісний з DirectStorage. Якщо ви шукаєте SSD для ігор, вам знадобиться інший диск .

Що стосується розмірів, то вони представлені в діапазоні 250 ГБ , 500 ГБ , 1 ТБ , 2 ТБ і 4 ТБ , причому останній є досить вражаючим для 2,5-дюймового форм-фактора.

Найкращий бюджетний внутрішній SSD: WD Blue SN550 NVMe внутрішній SSD

Як і Samsung, Western Digital був у грі для зберігання даних протягом багатьох років. Таким чином, синя лінійка накопичувачів WD, наприклад SN550 , має міцну репутацію за хорошу продуктивність за низькою ціною.

Цей бюджетний SSD має досить хороші швидкості, розраховані на швидкість читання 2600 МБ/с. Будучи накопичувачем NVMe, він також сумісний з DirectStorage. Однак у реальному світі продуктивність трохи повільніше, і це не так добре зі стабільною швидкістю запису.

Якщо продуктивність є проблемою для вас, ви завжди можете вибрати SS570 , який лише трохи дорожчий і може керувати досить поважною швидкістю читання 3500 МБ/с.

З точки зору терміну служби, SN550 отримує 5-річну гарантію та розрахований на 900 TBW, тому він повинен прослужити вам деякий час. Він також вдається бути холоднішим, ніж попередня ітерація, і чим менш гаряча частина електроніки працює, тим довше вона прослужить.

Зрештою, SN550 — чудовий внутрішній SSD, якщо у вас обмежений бюджет.

Цікаво: Названо 5 порад, як обрати SSD накопичувач.

Найкращий внутрішній SSD для ігор: WD_BLACK 1TB SN850 NVMe

Добре відомі як розробникам, так і рецензентам, накопичувачі WD_BLACK мають чудову ігрову продуктивність, а версія SN850 NVMe нічим не відрізняється. Цей SSD, здатний досягати швидкості до 7000 МБ/с, не обманює себе, оскільки реальна продуктивність майже відповідає номінальній продуктивності.

Він настільки потужний, що має властивість нагріватися! Тож ви можете розглянути варіант із радіатором, якщо вам не вистачає можливостей охолодження.

Звичайно, у цього накопичувача є кілька недоліків, основним з яких є досить велика споживана потужність на холостому ходу, що погано для вашого споживання енергії. Інша проблема полягає у відсутності 256-бітного шифрування AES, яке для ігрового SSD не є чимось порушником.

Єдине інше, про яке слід пам’ятати, — це нижчий TBW, що дорівнює 600, хоча 5-річна гарантія повинна допомогти заспокоїти будь-які занепокоєння.

Зрештою, WD_BLACK SN850 орієнтований на збірку високого класу — і тепер, коли DirectStorage працює на Windows , він надійний у майбутньому. Цей внутрішній SSD ідеально підходить для ігор.

Цікаво: Що краще взяти: SSD чи HDD?.

Найкращий внутрішній NVMe SSD: Samsung 980 PRO SSD з радіатором

На даний момент не дивно, що і Samsung, і Western Digital домінують на цьому ринку, тому ви знаєте, що, говорячи про SSD Samsung 980 PRO , це буде досить потужний NVMe SSD, сумісний з DirectStorage.

З точки зору швидкості, він розрахований на 7000 МБ/с, і реальна продуктивність наближається до цього. Ця швидкість доступна лише при підключенні до PCIe 4.0 - сумісної материнської плати, тому без неї ви бачите лише половину цих швидкостей. Однак якщо ваша материнська плата сумісна, це оновлення того варте.

Звичайно, вся ця швидкість і потужність мають високу ціну на тепло, тому ми наполегливо рекомендуємо придбати версію з радіатором. Це допоможе підвищити продуктивність, але також допоможе продовжити термін служби SSD через теплову втому. Версія без радіатора коштує на 20 доларів менше, але економія не варта того, щоб ваша електроніка нагрівалася та вигорала.

Нарешті, ви отримуєте 5-річну гарантію, а також 600 TBW, тому він має досить гарне покриття з точки зору терміну служби 980 PRO.

Найкращий внутрішній M.2 SSD: XPG SX8200 Pro

Якщо ви вибираєте комп’ютер з PCIe 3, то вам не потрібно витрачати купу грошей на SSD, який підтримує PCIe 4 . Замість цього ви можете вибрати щось на кшталт XPG SX8200 Pro , який набагато дешевший за ГБ, але при цьому забезпечує відносно високу продуктивність.

З точки зору чистих чисел, продуктивність послідовного читання може досягати 3000 МБ/с, що має бути більш ніж достатньо для більшості людей. З іншого боку, швидкість послідовного запису залишає бажати кращого, вона становить лише 1750 МБ/с.

При цьому SX8200 Pro може виконувати близько 400 МБ/с читання з довільним доступом , тому все залежить від того, що ви цінуєте найбільше. Звичайно, для більшості користувачів це буде продуктивність послідовного читання.

З іншого боку, цей SSD має дещо вищу TBW 640 для версії 1 ТБ , а також стандартну 5-річну гарантію. Одним словом, довговічність досить непогана. SSD ADATA також сумісний з DirectStorage, що означає, що він перспективний з точки зору підтримки програмного забезпечення.

Нарешті, 8200 Pro поставляється з гарним виглядом чохла, якщо ви працюєте з чохлом, який ви можете бачити. Зрештою, естетика важлива, якщо ви демонструєте свою конструкцію!

Найкращий внутрішній PCIe SSD: SAMSUNG 970 EVO Plus SSD 1 ТБ

970 EVO Plus є найкращою пропозицією PCIe SSD, і на це є вагомі причини. Він не тільки має чудову продуктивність, але також має низьку вартість за ГБ і порівнянну з XPG SX8200 Pro , нашим вибором SSD M.2 . Крім того, він сумісний з DirectStorage.

Що стосується продуктивності, то 970 EVO plus розрахований на 3500 МБ/с, і йому вдається досягти цього показника в реальному світі для швидкості послідовного читання. Швидкість послідовного запису також досить хороша, з реальною продуктивністю 3000 МБ/с або вище. Це майже вдвічі більше швидкості запису, ніж у SX8200 Pro.

Інші тести передачі, такі як невеликі файли або 4k, не настільки вражаючі, хоча це нормально, коли мова йде про будь-який жорсткий диск. Так, наприклад, коли справа доходить до 4k, ви, ймовірно, побачите в середньому близько 300 МБ/с, що більш ніж достатньо, щоб не помічати жодних проблем під час перегляду фільмів або шоу 4K.

Ви повинні знати, що 970 EVO Plus має невелике терморегуляцію , коли він працює протягом тривалого часу, хоча це не повинно впливати на вас на щоденній основі.

Що стосується довгострокової витривалості, 970 EVO Plus має галузевий стандарт з 600 TBW і 5-річною гарантією. З огляду на це, проблеми з сучасними твердотільними накопичувачами Samsung рідко виникають, тому вони обов’язково прослужать.

Також нещодавно було перераховано 5 правил збереження інформації на електроносіях.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version