Home Новини сучасних технологій Налаштування для прискорення роботи смартфона на Android

Налаштування для прискорення роботи смартфона на Android

0
Налаштування для прискорення роботи смартфона на Android

Система Android з часом починає працювати повільніше і це факт. Все залежить від навантаження на неї. Якщо у вас бюджетний смартфон, то він може відразу трохи повільніше думати та реагувати, ніж флагман. Хоча флагмани після року-двох користування також починають підвисати. Є одне рішення, яке допоможе не лише пришвидшити роботу вашого телефона, але й дозволить йому довше працювати. Мова піде про деякі налаштування.

Є певний список налаштувань, змінивши які, ваш смартфон почне працювати як новий. Ці поради відомі вже давно, але зараз користувачі забувають за них, адже вважають, що пристрої і так достатньо потужні і допомоги в роботі не потребують.

Перше, що потрібно налаштувати - анімації. Вони є дуже багато де і насправді служать лише для гарного зовнішнього вигляду. Користі з них немає, функцій вони не виконують. А от ресурсів забирають багато. Через анімації може гірше працювати пристрій, а також швидше сідає батарея. Відключіть їх за допомогою "Параметрів розробника". Для цього зайдіть в ці параметри, знайдіть пункт "Анімація" та заберіть всі галочки, які стоять (зазвичай їх три). Ви побачите, що станете заряджати телефон рідше, а робота стане швидшою.

Цікаво: Розповідаємо, як очистити “кошик зі сміттям” на Android

Наступне - фонові програми. Дуже багато процесів на смартфоні, які працюють на фоні. Окрім цього, велика кількість програм, якими ви активно користуєтесь, а потім вручну закриваєте, продовжують виконувати частину функцій, але вже у фоновому режимі. Ви цього фактично не помічаєте, але от телефон дуже відчуває. Фонові програми займають багато оперативної пам'яті, а вона відповідає за роботу та швидкість. Відповідно, чим менше місця, тим гірше працює пристрій. Для того, щоб вимкнути усе зайве із фонових процесів, потрібно увімкнути режим розробника. Як це робиться? Заходите в налаштування, відкриваєте розділ "Про телефон", там знаходите номер збірки і натискаєте на нього стільки разів, поки не покаже, що ви увімкнули режим розробника. Далі в налаштуваннях з'являться нові функції. Серед них потрібно знайти "Ліміт фонових процесів" і налаштувати потрібну кількість. Пам'ятайте, повністю вимикати їх не потрібно, це теж може зашкодити роботі, але поставити невелику кількість (три-чотири) і ви помітите зміни.

Ну і останнє налаштування стосується оперативної пам'яті. Ви можете увімкнути функцію "Витіснення фонових процесів". Тоді телефон буде примусово закривати програми і не буде залишати їх працювати на фоні. Схожа функція є на усіх ПК.

Отож, якщо ви помітили, що ваш смартфон з часом почав працювати гірше, або ж ви придбали бюджетну модель, яка з самого початку не дуже добре справляється із функціями, спробуйте налаштувати усе, що ми написали вище і ви помітите відразу зміни. Багатьом користувачам це допомогло і навіть відмовило від покупки нового пристрою.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version