Реклама

Названо 10 функцій Windows 11, про які ви не знали

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

З кожним новим оновленням, Microsoft додає нові функції в ОС, щоб переконати своїх користувачів перейти на нову версію Windows і таким чином також змушує їх відмовитися від оновлення попередніх версій Windows (10 і попередніх). Але є функції, які присутні у Windows 11, про які користувачі цієї ОС навіть не здогадуються. Саме про них ми сьогодні й поговоримо.

Операційна система Windows 11 дійсно сильно відрізнялася від своєї попередниці, Windows 10, коли йшлося про проблеми з продуктивністю системи та додатками, такими як програми розробки з інтенсивною графікою та комп’ютерні ігри. Проте те, що Windows 11 робить, може допомогти вам організувати робочий стіл і зробити комп’ютер зручнішим у використанні.

Отже, давайте розглянемо 10 функцій Windows 11, про які ви не знали.

Цікаво: Відомо, що робити, коли на ПК з’явився чорний екран.

1. Кілька робочих областей

Однією з новинок, яка присутня в Windows 10, але яка зазнала значного оновлення в новій операційній системі Microsoft, є режим кількох робочих столів в одному місці. Тепер користувачі Windows 11 можуть отримати ще більше від настільних комп’ютерів завдяки більшій кількості функцій керування інструментами та параметрами налаштування для кожного робочого столу.

Параметри налаштування для кожного робочого столу варіюються від зміни фону кожного до зміни кольорів теми для налаштування та диференціації кожного з них. Іншою функцією, яку виконує це оновлення, є використання клавіш швидкого доступу для переходу на кожен із екранів за допомогою простої команди, на додаток до назви кожної робочої області.

2. Меню налаштувань

Користувачі тепер мають швидке меню налаштувань, яке замінює Windows 10 Action Center, яке має розумніше та чутливіше вікно налаштувань для стандартної простоти використання, а також більше опцій в одному місці.

У цьому меню швидких налаштувань користувачі повинні знайти параметри, призначені для їхнього пристрою, настільного комп’ютера чи ноутбука, з більш базовими параметрами живлення комп’ютера для економії заряду батареї чи максимальних налаштувань продуктивності, або яскравість, щоб зменшити яскравість екрана або зменшити яскравість. це за вашим бажанням.

Тепер можна використовувати ярлик для входу в швидке меню за допомогою клавіш «Ctrl+A», але будьте обережні, використання цього ярлика може відрізнятися залежно від типу програм, які ви використовуєте, виділених на вашому комп’ютері.

Цікаво: Windows 11 працює повільно? Перегляньте можливі причини та 7 порад щодо оптимізації продуктивності.

3. Новий макет для організації вікон

Ще одна функція Windows 11, про яку ви не знали, — це спосіб розташування вікон. Нова операційна система Microsoft має механізм, який дозволяє впорядкувати вікна комп’ютера лише одним клацанням миші, просто наведіть курсор миші на піктограму розгортання/згортання та виберіть найкращий для вас варіант.

В операційній системі Windows 11 існує шість різних типів розташування вікон, щоб організувати кілька вікон в одному місці, щоб максимально використовувати корисну площу вашого монітора.

4. Програми Android на Windows

Те, що колись здавалося немислимим і для якого була потрібна програма, яка емулює операційну систему мобільних пристроїв, тепер можлива в Windows 11. Ми говоримо про операційну систему Android, яка дуже поширена в мобільних пристроях великих виробників.

Зі швидкою популяризацією мобільної операційної системи можна було очікувати, що системні додатки стануть дедалі складнішими та відрізнятимуться від комп’ютерних. Але операційні системи Windows завжди були поза цими новими програмами, розробленими для мобільного ринку.

Але тепер можна встановлювати деякі програми Android безпосередньо в операційну систему Windows 11, яка все ще страждає від деяких проблем на ранніх етапах розробки, але може бути дуже перспективною в майбутньому.

Щоб скористатися цією функцією, потрібно активувати «Підсистему Windows для Android». Після активації інструменту ви зможете встановлювати програми через магазин Amazon .

Цікаво: Як увімкнути режим «Бога» в Windows 11.

5. Запис екрану

Windows 11 тепер має вдосконалений інструмент запису екрана в операційній системі. Завдяки оновленню, яке охоплює ще більше додатків, ви можете записувати більшість своїх рухів на екрані, а також створювати навчальні посібники на комп’ютері та ігрові відео, використовуючи лише ярлик «Windows». +G» і виберіть опцію для запису екрана комп’ютера.

6. Теми

Ті, хто завжди любить змінювати вигляд операційної системи, оцінять цю новинку, одну з речей Windows 11, про які ви не знали. Тепер у вас є ще більший діапазон налаштувань вашого робочого столу з власними параметрами використання анімованих фонових малюнків, щоб надати вашій системі більш актуального вигляду, на додачу до більшої кількості варіантів кольорів.

Крім того, у вас є налаштування меню завдань із параметрами центрування додатків на панелі або переміщення всіх ліворуч, щоб розмістити ще більше піктограм швидкого доступу одним клацанням миші.

Цікаво: Чому може бути вимкнений мікрофон у Windows 11? 5 виправлень, які варто спробувати.

7. Історія буфера обміну

Як і очікували багато користувачів Linux, Microsoft знову «позичить» функцію, яка вже деякий час була присутня в дистрибутивах Linux, і цього разу ми говоримо про історію буфера обміну. За допомогою цієї функції користувачі можуть копіювати кілька речей одночасно та мати певну область для отримання скопійованого тексту в одному місці.

8. Провідник файлів

Новий файловий провідник Windows 11 виглядає ще приємніше, надаючи йому більш сучасний дух, ніж його попередник, крім того, що він має більше можливостей для перегляду та керування папками та файлами, які ви повинні знайти в новому середовищі дослідження файлів - файли операційної системи.

9. Оновлений темний режим

З оновленням Windows 11 також стала можливою ще точніша адаптація з нічним режимом операційної системи Windows, коли екрани та сторінки були повністю темними, як і очікувалося від нічного режиму в будь-якій операційній системі з цією функцією. І це одна з речей, які Windows 11 робить ідеально, надаючи темніші відтінки всім вікнам.

10. Емодзі в Windows 11

З популяризацією соціальних мереж можна було очікувати, що буде адаптована якась форма швидкого доступу, яка присутня в усіх них, і цією доступністю є емодзі. З такою кількістю соціальних мереж, доступних для комп’ютерів, єдине, чого не вистачало, це рідний інструмент для використання емодзі, і це одна з речей, які Windows 11 робить ідеально.

Цікаво: Розповідаємо, як увімкнути нічне світло в Windows 11.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Смартфон з військовим стандартом Oukitel WP5 Pro

Oukitel - це компанія, яка спеціалізується на виробництві надміцних смартфонів, яким не страшні вода та пил. Сьогодні ж з'явилася...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -