Home Новини сучасних технологій Названо 10 корисних функцій клавіатури на Android-смартфоні

Названо 10 корисних функцій клавіатури на Android-смартфоні

0

Зараз, в час месенджерів та соціальних мереж, набирати текст на смартфонах необхідно максимально швидко та комфортно, оскільки кількість відправлених повідомлень залежить від того, наскільки у вас це виходить. Практично кожен виробник смартфонів пропонує ту чи іншу клавіатуру для своїх пристроїв, але одною із найкращих вважається клавіатура від Google – Gboard, про яку ми зараз і поговоримо та буде названо 10 корисних функцій клавіатури на Android-смартфоні.

  1. Безперервне введення

Напевно одна з найкращих функцій даної клавіатури, оскільки використовуючи безперервне введення тексту, вам не прийдеться кожного разу натискати на окрему букву. Для такого введення, вам необхідно буде тільки вести своїм пальцем по необхідних буквах (не відриваючи від екрану) і клавіатура автоматично буде підбирати необхідні закінчення слова. Дана функція ввімкнена на всіх Android-смартфонах.

  1. Видаляємо текст одним рухом

Крім безперервного введення тексту, його можна також видаляти одним рухом. Для цього необхідно свайпнути вліво від необхідного слова і тримати до тих пір, поки не буде виділено всі слова для виділення. Також не відриваючи пальця, ви можете коригувати кількість слів, яку необхідно видалити.

  1. Переміщення курсора

Напевно одне, що найбільше всіх дратує при використанні клавіатур на смартфонах, це виділення необхідного місця в слові, або тексті. Щоб максимально швидко та легко натиснути в певне місце слова, необхідно провести пальцем вліво-вправо по пропуску. Таким чином, курсор буде також зміщуватись в необхідну сторону.

  1. Видаляємо підказки

Досить багатьох користувачів Android - смартфонів нервує одна функція клавіатури Gboard, яка називається "автопідказки". Суть даної функції полягає в тому, що при введенні певного набору букв, клавіатура буде автоматично підбирати слова для введення. Сама функція непогана, але підходить далеко не всім. Щоб видалити ті слова, які клавіатура підбирає неправильно, необхідно натиснути і тримати на даному слові і потім просто видалити із словника.

  1. Введення одною рукою

Ще одна корисна функція, оскільки на сучасних смартфонах із діагоналлю понад 6 дюймів, вводити текст одною рукою не виходить, або максимально незручно (для багатьох). Щоб ввімкнути даний режим, необхідно натиснути на ентер і певний час тримати. Далі необхідно тільки керувати стрілками, щоб розмістити клавіатуру в тій чи іншій стороні.

  1. Перекладач

В даному випадку необхідно натиснути на три крапки в меню клавіатури і перед вами відкриється набір додаткових функцій, серед яких ви знайдете й автоматичний переклад. Далі, при введенні тексту, він буде автоматично перекладатися на вибрану вами мову. Варто зауважити, що переклад буде відбуватися по принципу Google Перекладач, тому текст можливо прийдеться виправляти.

  1. Цифри

Якщо ви відноситеся до тих користувачів, яким досить часто приходиться вводити не букви, а цифри, то вам стане в нагоді цифрова панель. Щоб її ввімкнути, необхідно перейти в додаткову розкладку та вибрати необхідне.

  1. Знаки пунктуації

При введенні тексту, часто виникає необхідність у додаванні розділових знаків. Для того, щоб вибрати той, чи інший знак, нема потреби завжди переходити в цифрову клавіатуру, оскільки можна просто натиснути на ту цифру на клавіатурі, на якій зображено необхідний розділовий знак і потримати декілька секунд.

Також можна натиснути й тримати "крапку" на клавіатурі і тоді відкриється додаткове меню, де є всі необхідні розділові знаки.

  1. Голосове введення

Багато користувачів полюбляють набирати текст не традиційним способом, а за допомогою свого голосу. Просто натискайте на значок мікрофона, тримайте і диктуйте текст.

  1. Великі букви

Якщо ви помилково написали все слово з малої букви, а його було необхідно вводити повністю з великої, то просто виділяємо текст і натискаємо на Shifty. Натиснувши один раз, виділяється перша буква в слові, а натиснувши два рази - все слово.

Також нещодавно стало відомо, чому букви на клавіатурі розташовані саме в такому порядку та яка в цьому логіка.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version