Home Новини сучасних технологій Названо 10 причин, чому електронна книга краще паперової

Названо 10 причин, чому електронна книга краще паперової

0

Враховуючи останні тенденції масового переходу до дисплеїв, не дивно, що це торкнулося й книг, які в нас асоціюються з папером, який має специфічний запах, який не сплутати з іншим. Так ось, зараз популярністю користуються електроні книги, тому ми вирішили назвати 10 причин, чому електронна книга краще паперової.

Перша. Легка і компактна

Якщо відвідати людей старшого віку, то в них дома великі колекції книг, так сказати власні бібліотеки або книгарні. Електронна книга вміщає в себе велику кількість книг, та ще й має вишуканий дизайн і справді компактна.

Друга. Пошук

Це також перевага електронної книги над звичайною. Як і у всіх розумних пристроях, в електронних книгах можна здійснювати пошук. Не має значення, чи ви шукаєте 1 із 1000 книг, чи шукаєте конкретне слово в одній книзі. З всім цим, електронна книга справляється добре і швидко, чим економить ваш час.

Третя. Переклад

В багатьох електронних книгах, в яких просунутий функціонал, можна здійснювати переклад з англійської на українську і навпаки. Це дійсно корисна функція, особливо в тих випадках, коли ви читаєте книгу англійською, але не зрозуміли певне слово і вам потрібен переклад.

Четверта. Не має потреби в освітленні

Це дійсно корисна функція в електронних книгах. Зазвичай, при читанні звичайної книжки, необхідно хороше освітлення, а для е-книг це зайве, оскільки в них вже вмонтована хороша підсвітка тексту для комфортного читання.

П'ята. Дешевше

Електронні книги набагато дешевші в порівнянні з традиційними книгами. А часом буває, що певна звичайна книга може коштувати більше електронної книги. А скільки книг в електронному варіанті ви зможете придбати і набагато дешевше за друкований варіант? Надзвичайно багато.

Шоста. Екологічність

При користуванні електронною книгою ви можете бути спокійними за екологію, а саме за вирубку лісів. При читанні з електронної книги жодне дерево не постраждає.

Сьома. Завжди в наявності

Як ми писали вище, електронна книга компактна і ви можете брати її з собою всюди. Закинули в сумку або рюкзак і поїхали, а при необхідності витягнули, знайшли необхідну книгу із колекції і насолоджуєтеся.

Восьма. Можливість стати письменником

Завдяки популяризації електронних книг, стати письменником стало набагато простіше. Ви просто пишете те, про що давно мріяли і публікуєте на відповідних ресурсах. Люди можуть завантажити її собі і з насолодою прочитати на своїй е-книзі.

Дев'ята. Благо для незрячих

Більшість електронних книг пропонують і функції для прослуховування для аудіокниг, що надзвичайно годиться людям із обмеженням зору або слабозрячим.
Навіть можливий випадок, що ви просто захочете зануритися в світ аудіокниг і просто закриваєте очі і насолоджуєтеся.

Десята. Знання

Як писали вище, книги в електронному варіанті пропонують не тільки текст і зображення, а ще й різноманітні гіперпосилання на інші ресурси, словники і тому подібне.

Звертаємо вашу увагу, що ми не вмовляємо вас переходити до використання електронних книг і повної відмови від друкованих, ми лише назвали переваги електронної книги над друкованою.
Якщо вам краще, приємніше та зручніше читати із паперової книги, то це ваш вибір. Головне, щоб читання приносило задоволення.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version