Реклама

Названо 2 способи визначення Вашого місцезнаходження через комп’ютер чи ноутбук

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Користувачі смартфонів добре знають, що їхні координати легко встановити. Це відбувається з допомогою вбудованого в телефон GPS модуля, який отримує з супутника Ваші координати та переводить їх у місцезнаходження. Існують розроблені додатки або спеціальні програми, встановивши які, Ви можете відстежувати своїх близьких.
Якщо Ви дозволите доступ до цієї інформації будь-якому сайту, який Ви відвідуєте, то він теж буде знати, де Ви знаходитесь – Ваш браузер буде відправляти сайту Ваші координати, отримані через GPS-приймач смартфона.

Зовсім іншими способами це відбувається у комп’ютері чи ноутбуці. Адже, Ви помітили, що при відвідуванні якогось Інтернет-магазину, сайт автоматично визначає місто, в якому Ви знаходитесь. Коли Ви шукаєте інформацію в системі Google, вона теж приблизно визначає місто та район у місті, де Ви проживаєте і де стаціонарно встановлений Ваш комп’ютер. Хоча похибка при такому визначенні досить велика - місце реальної геолокації може відрізнятися іншим районом міста чи навіть ближнім містом.

Існує два способи визначення місця Вашого перебування через Інтернет на комп’ютері чи ноутбуці – через IP-адресу та через запрос про дозвіл на використання Ваших даних про місцезнаходження.

Перший спосіб

IP-адреса мережі, якою Ви користуєтеся стаціонарно – це як домашня адреса комп’ютера. При проведенні Інтернету у квартиру чи офіс, провайдер присвоює Вашій мережі відповідну IP-адресу. Насправді всіма адресами володіє провайдер, але Ви нею користуєтеся на час дії договору саме з цим провайдером. Кожний Ваш вхід у будь-який браузер відбувається саме з Вашої адреси. Ця Ваша інформація є доступна для усіх сайтів і як тільки Ви відвідуєте певний сайт, так відразу у них фіксується Ваша IP-адреса.

Існують різні бази даних GEO IP-адресів розробників браузера, в яких зібрані IP-адреси всіх країн світу з прив’язками до міст. Ними і користуються сайти для визначення Вашого місцезнаходження. Поскільки GEO бази не є досконалими і провайдерам інколи виділяють IP-адреси на цілий район, то визначення Ваших геоданих є приблизним.

Другий спосіб

При відвідуванні сайтів, Ви не раз бачили спливаюче вікно зверху екрану «Дозволити сайту визначити Ваше місцезнаходження». Якщо Ви погоджуєтесь і натискаєте «Дозволити», то ось що відбувається. В цей момент Ваш браузер передає на сервер браузера дані про всі видимі Wi-Fi точки (MAC адресу) та рівень сигналу. Проаналізувавши їх та, якщо в базі сервера є дана Wi-Fi точка, Ваші дані повертаються уже як координати в градусах (з уточненням похибки в метрах). Таким чином сайти і отримують дані про Вашу геолокацію.

Якщо ж Wi-Fi точки не виявлено в базі сервера браузера, або Ваш комп’ютер немає Wi-Fi, коли підключений проводом, то встановлення місцезнаходження відбувається так само першим способом, тобто через Вашу IP-адресу. Отже, цей спосіб дещо точніший від першого, але спрацьовує не у всіх випадках.

Підсумуємо все вищесказане. Визначення Ваших координат першим способом (за IP-адресою) є лише приблизним. Другий спосіб (Wi-Fi точками) є досить точним, з похибкою лише в декілька десятків метрів. Однак самим точним способом визначення Вашого місцезнаходження лишається GPS-приймач смартфона.

Також нещодавно було знайдено спосіб визначення місцезнаходження смартфона без геолокації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

OPPO та Vivo випустять три планшети разом

Сьогодні надійшла інформація, що OPPO та Vivo випустять три планшети разом вже цього року. Ринок планшетів піднявся минулого року...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -