Реклама

Чи дійсно оплата за допомогою NFC небезпечна?

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Можливо ви звертали увагу на те, що більшість смартфонів підтримують відносно нову технологію (для України) NFC, але не знаєте що вона з себе представляє і де її можна використовувати. Сьогодні коротко ознайомимо вас з її можливостями та дізнаємося, чи дійсно оплата за допомогою NFC небезпечна?

І так, NFC- бездротова технологія, за допомогою якої пристрої можуть взаємодіяти між собою на коротких відстанях (зазвичай 10 см), а в її основі лежить індукція магнітного поля. За допомогою NFC можна передавати дані між пристроями, зазвичай, ці дані не займають багато місця, оскільки великі дані вже передаються через Wi-Fi або Bluetooth.Які ж дані можна передавати? Для прикладу геодані, посилання або ж контакти.

Крім вищеперерахованих функцій, за допомогою NFC можна емулювати різноманітні карти, а саме перепустки, студенські квитки, проїздні та банківські картки. В Україні, як і в більшості країн, цей спосіб використання найпопулярніший і широко використовується на всіх сучасних смартфонах.

Так ось, найбільшою перевагою використання NFC для оплати є саме її короткий радіус дії (біля 10 см), що не дозволяє використовувати ваш смартфон для оплати з іншими пристроям, крім терміналів для оплати. Крім того, для підтвердження оплати, зазвичай, необхідно вводити секретний код, або ж інші методи аутентифікації.

В загальному, цей спосіб оплати цілком достатній, оскільки вся оплата здійснюється тільки на сертифікованих терміналах для оплати і тільки з підтвердження власника смартфона та банківської картки.

Щоб користуватися цією технологією, головне мати смартфон з підтримкою NFC. Якщо ж у вас смартфон такої технології не отримав, але сильно хочеться користуватися таким способом оплати, то варто продати свій старий смартфон і придбати новий.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Особливості роботи інтернет-банків, їх переваги та недоліки

Інтернет настільки щільно увійшов в наш побут, що сьогодні важко уявити життя без нього. Онлайн-технології спрощують вирішення повсякденних задач....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -