Реклама

Apple iPhone SE 4: останні новини та чутки

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Витоки свідчать про те, що на відміну від iPhone SE (2022) , цей телефон буде дуже схожий на iPhone 14, у комплекті з Face ID і без кнопки «Додому». Але в багатьох відношеннях це насправді може бути ще кращим телефоном, оскільки він може додатково мати кнопку дії, USB-C і важити менше.

Звичайно, iPhone 14 не є останнім телефоном Apple, і до моменту запуску iPhone SE 4 ми можемо залишитися через кілька поколінь, оскільки наразі витоки вказують на те, що він з’явиться у 2025 році або пізніше.

Тим не менш, інформація про цей майбутній смартфон середнього класу вже була широко розповсюджена, тому ми добре розуміємо, чого очікувати, і ми оновлюватимемо цю статтю щоразу, коли почуємо щось нове.

Цікаво: Відомо, як вирішити проблему самовільного вимикання Apple iPhone.

Важко сказати, коли (або якщо) з’явиться iPhone SE 4, оскільки, на відміну від більшості телефонів, ми не отримуємо новий щороку. iPhone SE 3 вийшов у березні 2022 року, але iPhone SE 2 був представлений у квітні 2020 року, а оригінальна модель — у березні 2016 року.

Таким чином, запуск у березні чи квітні здається найбільш ймовірним, але фактичний рік, коли буде випущено iPhone SE 4 – або чи побачимо ми його взагалі – ще невідомо. 

У перших звітах стверджувалося, що  Apple відмовилася від планів випустити iPhone SE четвертого покоління через сумніви щодо популярності та прибутковості серії. Але це було поставлено під сумнів іншими звітами та аналітиками, які стверджували, що Apple перезапустила розробку iPhone SE 4, хоча компанія планує випустити набагато пізнішу дату, ніж спочатку планувалося для пристрою розміром з півлітра. 

Нещодавно джерело інформації Джефф Пу передбачив, що Apple випустить iPhone SE 4 у 2025 році . Але потім аналітик Мінг-Чі Куо сказав, що iPhone SE 4 «наразі не є частиною планування нових продуктів Apple» на наступні пару років , припускаючи, що ми не повинні очікувати побачити телефон принаймні до 2026 року.

Знову ж таки, MacRumors нещодавно вказав на запуск iPhone SE 4 у 2025 році .

Що стосується ціни телефону, то, звісно, ​​немає жодних новин з цього приводу, але якщо iPhone SE 4 все-таки з’явиться, ми очікуємо, що ціна на нього буде подібна до iPhone SE 2022, яка починається з 429 доларів США.

Цікаво: Відомо, чому нові користувачі Android сумують за своїм iPhone.

ДИЗАЙН І ДИСПЛЕЙ IPHONE SE 4

iphone se 4 1

Якщо припустити, що iPhone SE 4 знаходиться в розробці, очікується, що телефон принесе значні зміни в лінійку. Наприклад, Росс Янг (розповсюджувач інформації) раніше стверджував , що його екран буде 5,7-6,1 дюйма, що буде великим стрибком у порівнянні з 4,7-дюймовим дисплеєм поточної моделі.  

Відтоді вони стали більш конкретними, кажучи, що iPhone SE 4 матиме 6,1-дюймовий екран і виїмку , а не великі рамки поточного дизайну. Це може означати, що також може бути доданий Face ID, і справді, нещодавні витоки стверджують, що очікується Face ID.

Зараз ми також бачили неофіційні рендери iPhone SE 4 , які показують передбачуваний дизайн iPhone SE 4, і вони в основному збігаються з деталями вище. До речі, телефон на зображеннях виглядає майже ідентично iPhone XR, деякі з них ви можете побачити нижче:

Крім цих рендерів, джерело стверджує, що iPhone SE 4 матиме 6,1-дюймовий екран і буде доступний у відтінках Midnight (чорний), Starlight (білий) і Product RED.

Ще одне джерело також припустило, що iPhone SE 4 матиме дизайн, схожий на iPhone 14, з виїмкою, 6,1-дюймовим екраном і навіть Face ID. Однак вони додають, що iPhone SE 4 також матиме настроювану кнопку дії, а не перемикач відключення звуку, і USB-C, але він все одно матиме лише одну задню камеру.

Відтоді подібні заяви про те, що iPhone SE 4 має кнопку дії та USB-C, звучали кілька разів, а MacRumors стверджував, що, окрім цих функцій, iPhone SE 4, який, очевидно, буде розміщений у модифікованому корпусі iPhone 14 , матиме матиме OLED- екран і буде важити менше, ніж iPhone 14 – 165 г, можливо, завдяки лише одній камері – очевидно, 48 Мп.

Зараз ми також бачимо витік САПР-рендерів iPhone SE 4, люб’язно наданих 91Mobiles , які показують цей, за чутками, дизайн, схожий на iPhone 14, але без кнопки дії. Тим не менш, у цих рендерах також відсутній перемикач вимкнення звуку, і ми очікували б того чи іншого, тому вони, ймовірно, просто неповні.

Джерело розмірів також включало розміри, причому iPhone SE 4, очевидно, становив 147,7 x 71,5 x 7,7 мм. iPhone 14, для порівняння, має такі ж розміри: 146,7 x 71,5 x 7,8 мм.

Ми чули про схожі, але не ідентичні розміри iPhone SE 4 з іншого джерела . Вони стверджують, що він матиме розміри 148,5 x 71,2 x 7,8 мм і вагу 166 г, дизайн, схожий на iPhone 13, Face ID і 6,1-дюймовий OLED-екран із частотою оновлення 60 Гц.

Зрештою, інше джерело стверджує, що iPhone SE 4 буде більше схожий на iPhone 16 і матиме Dynamic Island, а не виїмку. Хоча ми в цьому не надто переконані.

В іншому місці Мін-Чі Куо (аналітик із великим послужним списком щодо інформації про Apple) також заявив (через замітку, яку бачив MacRumors ), що очікується більший екран, ніж на iPhone SE (2022). 

Куо також передбачив, що майбутній пристрій успадкує OLED-дисплей, який використовувався в iPhone 14 , де Янг рекламував РК-дисплей. За наші гроші варіант із попереднім екраном більш вірогідний – особливо якщо телефон надійде не раніше 2025 року.  

Тим не менш, у наступному твіті Куо згодом уточнив, що iPhone SE 4, схожий на iPhone 14, може бути просто інженерним прототипом, тому журі все ще не знає, який сучасний iPhone може нагадувати наступний iPhone SE.

КАМЕРА І АКУМУЛЯТОР IPHONE SE 4

iphone se 4

Єдиний витік камери iPhone SE 4 наразі вказує на однолінзову 12-мегапіксельну камеру разом із підтримкою кінематографічного режиму 1080p, Deep Fusion, Smart HDR , AI-зйомки та портретного режиму, але, очевидно, вона не матиме нічного режиму.

Камера з одним об’єктивом виглядає ймовірною в будь-якому випадку на основі витоку зображень. Для довідки, iPhone SE (2022) має 12-мегапіксельну камеру на задній панелі, хоча вона цілком може бути оновлена, особливо тому, що витік рендерів iPhone SE 4 показує місце для більшого об’єктива.

Тоді цілком можливо, що він матиме 48-мегапіксельну камеру, як і інші останні iPhone, але це поки що лише припущення.

У будь-якому випадку, а також, можливо, мати подібний дизайн до iPhone 14, витік інформації свідчить про те, що iPhone SE 4 використовує ту саму батарею, що й iPhone 14 .

Це може свідчити про те, що він отримає акумулятор ємністю 3279 мАг, що було б великим приростом у порівнянні з акумулятором на 2010 мАг в iPhone SE 3. А більший акумулятор натякнув би на більший телефон, що змушує нас знову думати, що iPhone SE 4 буде виглядати як iPhone 14.

Також ми чули, що стосується акумулятора, iPhone SE 4 може заряджатися на 20 Вт або 12 Вт при бездротовій зарядці.

Звичайно, через нові закони ЄС iPhone SE 4 також впевнено заряджатиметься через USB-C, а не Lightning його попередника.

Цікаво: В Apple розповіли як безпечно заряджати iPhone.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ТА ФУНКЦІЇ IPHONE SE 4

iphone se 4 2 (1)

iPhone SE (2022) має чіпсет A15 Bionic, тому iPhone SE 4 напевно матиме принаймні A16 Bionic, але якщо він не буде випущений раніше 2025 року, ми не здивуємося, якщо він збігається з iPhone 15 Pro з Чіпсет A17 Pro .

Однак Мін-Чі Куо (аналітик із великим послужним списком щодо інформації про Apple) стверджує (через замітку, яку бачив MacRumors ), що iPhone SE 4 матиме лише 4 ГБ оперативної пам’яті, як і поточна модель.

В іншому місці ми чули, що iPhone SE 4 може мати чіпсет A16 Bionic у поєднанні з 6 ГБ оперативної пам’яті та на вибір 128 ГБ або 512 ГБ пам’яті.

Хоча два оновлення, які він цілком може отримати, це додавання ідентифікатора обличчя та кнопки дії, як описано в розділі дизайну вище.

Що стосується можливостей підключення телефону, інший джерело інформації Apple, Джефф Пу, повідомляє, що Apple розробляє спеціально розроблений модем 5G, який буде виготовлятися за 4-нм техпроцесом партнером компанії з виробництва мікросхем, TSMC. Поки що не ясно, чи запропонує цей чіп 5G будь-які покращення продуктивності або енергоефективності порівняно з конкуруючими модемами, виробленими подібними до Qualcomm, але можна з упевненістю припустити, що iPhone SE 4 запропонує найвищий рівень підключення до мережі. 

Цікаво: Названо 4 причини, чому не варто купувати Apple iPhone 15.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся запуск смартфона Nokia C3

У Китаї відбувся запуск нового смартфона - Nokia C3. Що стало відомо? І так, отримав телефон 5,99-дюймовий РК-дисплей з...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -