Реклама

Названо 4 причини, чому не варто купувати Apple iPhone 15

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Apple iPhone 15 — останній смартфон компанії Apple . Модель була анонсована минулоро року, у вересні 2023 року, з рекомендованою ціною від 31 000 грн. Незважаючи на представлення нових функцій, таких як присутність Dynamic Island , поява роз’єму USB-C і підвищення роздільної здатності основної камери, смартфон зберіг більшість своїх характеристик. Серед них дуже схожий зовнішній вигляд на моделі iPhone 14 і iPhone 13. Крім того, розмір екрану не змінився, в порівнянні з iPhone XR : з 2018 року він становив 6,1 дюйма.

Треба сказати, що виробник досяг успіху в порівнянні з iPhone 14 з точки зору обробки, використовуючи процесор A16 Bionic. При цьому чіпсет такий самий, як у смартфонах iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max , що може свідчити про те, що вигідніше інвестувати в моделі 2022 року, ціни на які значно нижчі. Перегляньте в переліку нижче чотири причини не купувати iPhone 15.

Цікаво: Розповідаємо, як повернути втрачені дані на iPhone через помилку в новій iOS 16.

1. Зовні схожий на попередні моделі

iPhone 15 має такий же дизайн, як і його попередники iPhone 14 і iPhone 13, з алюмінієвою конструкцією з боків і склом ззаду. Передня частина моделі має покриття Ceramic Shield, для захисту від падінь — як і попередні. Екран також залишився таким же 6,1 дюйма, як у iPhone XR, випущеного в 2018 році, і пізніших моделях. Дисплей побудований за технологією Super Retina XDR OLED, як і iPhone 14.

Ще одним мінусом є частота оновлення всього 60 Гц, що нижче частоти багатьох Android- смартфонів , включаючи моделі середнього класу. Прикладом є Galaxy A54 від Samsung із частотою 120 Гц. Частота безпосередньо впливає на плавність відтворення графіки та відео.

Найбільшою відмінністю між дизайном iPhone 15 і його попередниками є поява Dynamic Island . Досі доступна лише на iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max, ця функція замінює традиційну виїмку на виріз у формі таблетки на екрані, який розширюється для відображення сповіщень, попереджень і дій на дисплеї.

Цікаво: Відомо, як швидко зарядити iPhone.

2. Старий процесор

Незважаючи на те, що iPhone 15 поставляється з процесором A16 Bionic, який є оновленням A15 Bionic, наявного в iPhone 14, різниця в продуктивності між чіпсетами невелика. Найбільша різниця полягає в енергоефективності, оскільки останнє покоління має 4-нанометрову (нм) літографію порівняно з 5-нм у попередній лінії. Конфігурація дозволяє iPhone 15 споживати менше енергії під час діяльності, ніж його «старший брат», що безпосередньо впливає на час автономної роботи.

A16 Bionic також є таким же чіпсетом, який присутній у лінійках iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max. Наприклад, у бенчмарк-тестах на платформі AnTuTu перевага iPhone 15 мінімальна – 1 354 651 бал проти 968 412 у Pro. і 955 884 для Pro Max.Чіпсет Apple зберігає ті самі характеристики, що й A15 Bionic, із шістьма ядрами — двома для продуктивності та двома для ефективності, на додаток до чотирьохядерного для GPU.

Є перевага, хоч і мінімальна, щодо максимальної швидкості нового процесора 3,46 ГГц порівняно з 3,23 ГГц попереднього покоління. Проте на практиці це не повинно суттєво змінити досвід використання.

Цікаво: Розповідаємо, на який смартфон на ОС Android перейти після iPhone.

3. Попереднє покоління за нижчою ціною

Навіть незважаючи на те, що він не представив суттєвих успіхів у своїх технічних даних, iPhone 15 продовжує тримати високу ціну. У вересні 2023 року, місяці, коли смартфон був представлений, модель можна було придбати за ціною від 31 000 грн за базову комплектацію.

Тому, якщо дата випуску не є вирішальним фактором для покупки, цікаво розглянути можливість придбання iPhone попередніх поколінь. Вони мають схожі характеристики з останньою моделлю, але вже мають нижчу ціну.

4. Набагато розширеніша версія Pro

Порівняно з лінійкою Pro, iPhone 15 приніс менше прогресу. Пристрій має таку ж максимальну роздільну здатність 48 Мп на сенсорі основної камери. Однак у 15 Pro є третій телеоб’єктив, який забезпечує 3-кратне оптичне збільшення. iPhone 15, у свою чергу, має лише другий ультраширокий об’єктив.

Ще одна суттєва відмінність полягає в обробці двох моделей. IPhone 15 Pro поставляється з заводу з Apple A17 Pro, чіпсетом із неймовірним 3 нм і швидкістю до 3,78 ГГц. Це може бути великою перевагою для геймерів, оскільки дозволяє смартфону працювати з більшим навантаженням. графіка з більшою ефективністю як у продуктивності, так і в споживанні енергії.

Цікаво: Розповідаємо, на який смартфон на ОС Android перейти після iPhone.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Huawei таємно продали бренд Honor

Huawei таємно продала бренд Honor. Про проведену операцію можуть офіційно оголосити приблизно 20 листопада. Джерела стверджують, що чутки про...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -