Home Новини сучасних технологій Названо 3 причини, через які смартфон може розряджатися швидко

Названо 3 причини, через які смартфон може розряджатися швидко

0

Зазвичай, після покупки нового смартфона, ми не турбуємося про його автономність роботи, оскільки практично всі сучасні смартфони оснащені такими акумуляторами, які дозволять працювати смартфону автономно від 1 до 3 днів. З часом, після року використання, смартфон починає розряджатися швидше і його автономності вистачає на все менший і менший проміжок часу. Ще через 1-2 роки, смартфон ще більше втрачає в автономності і вона вже доходить до такого рівня, що смартфоном стає некомфортно користуватися, оскільки його потрібно вже підзаряджати протягом дня. Якщо ж у вашого смартфона також спостерігаються такі проблеми, то зараз буде названо 3 причини, через які смартфон може розряджатися швидко.

1. Знос акумулятора

Найчастіше причиною втрати автономності є саме знос акумулятора і зазвичай це починає проявлятися через 2 роки після початку користування смартфоном. Проблемою в даному випадку є те, що всі сучасні літій-іонні акумулятори мають досить короткий термін служби. Зазвичай, акумулятор починає втрачати 20% автономності вже протягом першого року користування ним, а через рік цей відсоток ще більше підвищується. Якщо ж не сильно активний користувач смартфона, то близько через 500 циклів заряджання і розряджання, ваш смартфон втратить свої перші 20% в ємності. В більшості користувачів, це трапляється в проміжку між 1 і 2 роками користування смартфоном.

В загальному, позбутися зносу акумулятора неможливо, але можна цей процес розтягнути. Щоб ваш смартфон довше тримав свою ємність, рекомендуємо не навантажувати його мобільними іграми та рідше дивитися на ньому фільми та відео на YouTube.

2. Запущено велику кількість сервісів та фонових процесів, які не використовуються

Якщо на вашому смартфоні активні Wi-Fi, 4G/5G, Місцезнаходження, Bluetooth і тому подібне, то очікувати, що ваш смартфон працюватиме довго не варто. Всі ці сервіси споживають велику кількість заряду акумулятора, а в купі, так взагалі зменшують його автономність досить істотно.

Те саме стосується й великої кількості додатків, які одночасно запущені на смартфоні і працюють в фоновому режимі. Зазвичай вони передають велику кількість даних і не дають смартфону перейти в режим сну. Крім цього, вони ще й використовують доступ до Wi-Fi та мобільного інтернету, що також добре виснажує акумулятор.
Якщо ви не використовуєте той чи інший сервіс або додатки, то краще вимикайте їх.

3. Заражені додатки та проблеми з ОС

Досить часто, швидка втрата автономності смартфона з'являється саме через шкідливі та заражені додатки, які витрачають ресурси смартфона тоді, коли ним ніхто не користується. Зазвичай, такі додатки починають передавати дані на свої сервера, через що смартфон втрачає в автономності через надмірні навантаження у вигляді запущених багатьох процесів.

Та сама проблема стосується й неполадок з ОС, а точніше з її оптимізацією під той чи інший смартфон. Через такі проблеми різноманітні додатки нерівномірно споживають енергію акумулятора, через що, автономність смартфона істотно втрачається.

Також нещодавно було названо найбільшу помилку власників смартфонів, через яку вони вбивають акумулятор.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version