Home Новини сучасних технологій Названо 4 поради, як надійно захистити свої дані на смартфоні

Названо 4 поради, як надійно захистити свої дані на смартфоні

0

На смартфонах люди тримають дуже багато важливої інформації, яку не варто знати чужим. Але на жаль, існує дуже багато зловмисників, які хочуть ці дані викрасти. Щоб цього не сталось, потрібно надійно захищати усе, що збережено на телефоні. Є декілька порад, як це зробити.

По-перше, це паролі. Сам телефон і усі сайти та мережі, на яких ви зареєстровані, повинні мати складні паролі. Що стосується розблокування телефону, то тут не потрібно вказувати однакові цифри або ті, що йдуть підряд. Можна обрати пароль, наприклад, 7612. Щоб його підібрати треба витратити багато часу. А у соціальних мережах, сайтах і т.д. потрібно щоб пароль містив великі та малі букви, числа та знаки (знак оклику наприклад). Самі ж паролі краще запам'ятовувати або записувати, але не в телефоні, а в блокноті вдома.

Цікаво: Названо корисні програми для смартфона, які ви можете не знати

По-друге, кругом за межами дому краще використовувати мобільний інтернет, а не Wi-Fi. Це стосується громадських місць. Можливо, ви не знали, але через мережу Wi-Fi зловмисники можуть викрасти усі ваші дані. Тому краще не ризикувати, а підключатися до 4G та спокійно користуватись. Тим більше, Wi-Fi, який використовує багато людей, повільніший ніж ваш інтернет на телефоні.

Наступне правило - не користуйтесь автозаповненням. При реєстрації на будь-яких сайтах вам пропонують запам'ятати пароль. Звісно, це зручно, адже не треба витрачати час на те, щоб згадати дані для входу, але це небезпечно. Якщо ви загубите телефон або його вкрадуть, то кожен зможе зайти на ваші сторінки через автозаповнення.

Ну і остання порада - оновлення додатків. Не потрібно нехтувати можливістю оновити програми та ОС. Дякуючи новим версіям, які постійно розробляють, шахраї втрачають можливість викрадати дані, гроші і т.д. зі смартфонів. Тому, як тільки побачили оновлення, відразу встановлюйте його.

Отож, щоб захистити інформацію у себе на телефоні, не потрібно дуже багато зусиль. Варто лише пам'ятати про декілька правил описаних вище.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version