Home Новини сучасних технологій Названо 4 причини, чому ноутбук вам більше не потрібен

Названо 4 причини, чому ноутбук вам більше не потрібен

0

За останні кілька років ноутбуки стали фактичним комп’ютером для вибору великої кількості людей. Дійсно, у 2020 році було продано 166 мільйонів ноутбуків у всьому світі, тоді як лише 88 мільйонів настільних комп’ютерів було продано за той самий період, і розрив, як очікується, буде збільшуватися принаймні до 2024 року.
Але це не означає, що вони є правильним вибором для всіх. Чи можливо, що у світі існує 166 мільйонів дезінформованих людей ?! Тому сьогодні було Названо 4 причини, чому ноутбук вам більше не потрібен і чому це може бути для вас неоптимальним придбанням.

Чому люди купують ноутбуки?

Перш ніж заглибитися в альтернативи, давайте хвилинку, щоб зрозуміти, чому люди в першу чергу купують ноутбуки.

Найбільші переваги, які вони мають перед робочими столами, - це їх вага, розмір та портативність. Типовий сучасний ноутбук може важити декілька кг; їх досить легко кинути в сумку і взяти з собою, куди б ви не пішли.

А для чого люди насправді використовують свої ноутбуки? Переважна більшість потрапляє в одну з декількох широких категорій: музичне виробництво, монтаж відео та фільмів, обробка текстів, ігри, пасивні розваги тощо.

Однак ноутбуки - не найкращий вибір для будь-якої з цих категорій.

1. Для портативності: планшети

В середньому планшети дешевші за ноутбуки, вони легкі, вони портативніші та розроблені для використання під час руху (замість того, щоб увімкнути ноутбук, знайти стіл для роботи тощо), і вони можуть виконувати переважну більшість функцій, які користувачеві ноутбука доведеться виконувати під час подорожі.

Крім того, у них кращий час автономної роботи, програми, як правило, дешевші за програмне забезпечення для ПК, і вони можуть похвалитися такими функціями, як сенсорний ввід, датчики руху, дані GPS та вбудовані камери.

2. Для продуктивності: Настільні комп’ютери

Якщо вам потрібно бути продуктивними під час подорожей, ви можете придбати плагін-клавіатуру для планшета та скористатися однією з багатьох програм для офісної продуктивності, доступних у Google Play Store або Apple App Store.

Якщо ви плануєте виконати великий обсяг роботи, однак, швидше за все, ви будете робити це з дому чи з офісу, а для цього  вам слід використовувати робочий стіл . Настільні комп’ютери мають кілька ключових переваг перед ноутбуками:

  • Цінність: Настільні комп'ютери набагато вигідніші за ноутбуки, головним чином тому, що деталі для ноутбуків мають вищі ціни через додаткові проблеми мініатюризації. За допомогою робочого столу ви можете отримати більше енергії за ту ж ціну.
  • Ергономіка: ноутбуки напружують шию, зап’ястя та спину. Клавіатур менше, і ви в кінцевому підсумку згорбилися над екраном. На робочому столі дисплей знаходиться на рівні очей, і ви можете використовувати будь-яку найбільш зручну для вас клавіатуру.
  • Розмір екрана: Жоден екран ноутбука не може збігатися з розміром монітора на робочому столі. З точки зору продуктивності, більше екранної нерухомості означає більше вікон на екрані та менше перемикань додатків.

Також настільні комп’ютери мають перевагу щодо перегріву (краща вентиляція повітря), модернізації (легше додавати нові компоненти) та виділених відеокарт. Це робить їх ідеальними для геймерів.

3. Для розваги: ​​програвачі цифрових медіа


Що стосується таких речей, як потокові фільми, телевізійні шоу та музика, цифрові медіаплеєри є набагато кращою альтернативою будь-якому ноутбуку. І з багатьох доступних пристроїв нам найбільше подобається Roku.

Так, ми знаємо, що ви можете отримати доступ до Netflix, Hulu та YouTube зі свого ноутбука, але це означає, що ви або) переглядаєте відео на маленькому екрані, або б) возиться з кабелями HDMI і балансуєте свій ноутбук у незручних положеннях на телевізор.

4. Для даних: Мережевий накопичувач

Дуже рідко можна зустріти когось, хто володіє лише одним обчислювальним пристроєм, і навіть рідше можна знайти домогосподарство, яке має лише один пристрій.

З огляду на це, ідея зберігати всі ваші особисті носії на одному пристрої застаріла. Це робить резервне копіювання більш складним, ніж це необхідно, воно фрагментує різні колекції, робить управління файлами кошмаром, і це означає, що ви не можете отримати доступ саме до того, що хочете, коли завгодно.

Пристрій з мережевим сервером (NAS) дозволяє будь-якому з ваших пристроїв отримувати доступ до збережених на ньому файлів, тим самим дозволяючи створити централізований центр для всіх ваших особистих носіїв. Він також надає спосіб спільного використання принтерів, сканерів та камер, тоді як багато пристроїв NAS також використовують технологію резервного масиву незалежних дисків (RAID) для створення автоматичних резервних копій.

Найкраще, якщо ви досить технічно підковані, ви можете налаштувати свій NAS для віддаленого доступу до FTP. Здогадайтеся, що це означає? Повний доступ до всіх ваших файлів та даних з будь-якої точки світу - у тому числі на згаданому планшеті!

Вам справді потрібен ноутбук?

Ми лише продемонстрували вам, як легко замінити ноутбук на інші пристрої та служби. 

Навіть якщо вам потрібна більша обчислювальна потужність, більша ніж простий планшет, ноутбук, мабуть, не найкращий ваш вибір - сьогодні вартість покупки як настільного ПК, так і планшета мало чим відрізняється від придбання ноутбука.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version