Home Новини сучасних технологій Названо 5 функцій, які відзначили Instagram у 2022 році

Названо 5 функцій, які відзначили Instagram у 2022 році

0

У 2022 році Instagram оголосив про деякі новини, які суттєво змінили соціальну мережу. Серед релізів є деякі новинки, які до того часу були дуже очікуваними, як-от хронологічна стрічка новин та лайки до Stories. Тим не менш, інші функції також підвищили безпеку програми – наприклад, можливість батькам і опікунам контролювати доступ своїх дітей до соціальної мережі, доступна для Android і iPhone (iOS). У наступних рядках згадайте п’ять функцій, запущених Instagram у 2022 році, які ознаменували цей рік.

Цікаво: Що робити, щоб сторіс в Instagram не повторювались по колу?

1. Фільтр BeReal

У листопаді Instagram випустив «подвійний» ефект для Stories і почав дозволяти користувачам робити фотографії або записувати відео одночасно за допомогою передньої та задньої камери мобільного телефону — подібно до того, що відбувається в BeReal. Новий ефект дозволяє користувачам робити більше інтерактивного та реального контенту в Stories, оскільки можна, наприклад, знімати власну реакцію під час зйомки фото чи відео.

Щоб використовувати фільтр типу BeReal в Instagram, відкрийте Stories, торкніться стрілки під боковим меню, щоб відкрити додаткові параметри, а потім виберіть «Подвійний». Ви можете переглядати зображення з передньої та задньої камер смартфону на екрані, а також ви можете змінити порядок основного знімка, натиснувши маленькі стрілки в нижньому меню.

Цікаво: Фільтри для Stories: як знайти найкращі в Instagram.

2. Лайки до Stories

На початку 2022 року Instagram випустив кнопку «подобається» для Stories. Нова функція з’явилася як ще одна інтерактивна опція на платформі, що дозволяє користувачам ставити «вподобайки» публікації в інструменті «Історії» соціальної мережі. Кнопка має дизайн у формі серця та розташована в нижньому правому куті екрана, між піктограмою літака та текстовим полем «Історії».

Щоб залишити свій лайк у чиїхось історіях, просто натисніть на нього. Варто зазначити, що контакт, який отримає лайк, отримає сповіщення про лайк на вкладці сповіщень програми, тобто сповіщення не з’являється в DM Instagram, як, наприклад, у випадку з реакціями.

Цікаво: Як зробити опитування в Instagram і розмістити його в Stories.

3. Батьківський контроль

У вересні Meta анонсувала Сімейний центр, простір в Instagram з новими засобами батьківського контролю для батьків і опікунів, щоб відстежувати та контролювати діяльність своїх дітей у соціальній мережі. За допомогою цієї функції відповідальні особи можуть перевіряти профілі, за якими стежать їхні діти, і облікові записи, які стежать за ними в Instagram, а також можуть встановлювати часові обмеження для використання та визначати час, коли підлітки можуть користуватися соціальною мережею.

Крім того, на ресурсі також є освітній центр, де батьки можуть дізнатися, як найкраще поговорити зі своїми дітьми про використання Інтернету. Щоб скористатися інструментом, батько або підліток повинні надіслати запрошення наглядача та погодитися з умовами використання сервісу.

4. Планування публікацій

На початку листопада Instagram оголосив про нову функцію, яка може спростити планування публікацій на платформі. Новинка, яка вже доступна для деяких професійних облікових записів, дозволяє планувати публікації безпосередньо через додаток, без доступу до Meta Business. Нова функція може бути використана для планування публікації Reels, фотографій і каруселей до 75 днів наперед.

Щоб скористатися ресурсом, перед публікацією натисніть на вкладку «Додаткові налаштування». Потім натисніть «Запланувати цю публікацію» та виберіть дату та час публікації публікації. Після внесення змін просто підтвердьте розклад. Варто зазначити, що для використання інструменту необхідно мати професійний обліковий запис у програмі.

Цікаво: Розповідаємо, як видалити всі фотографії з Instagram.

5. Хронологічна стрічка новин

Хронологічна стрічка також повернулася до теми в Instagram у 2022 році. У березні соцмережа оголосила про можливість для користувачів вибирати три різні формати перегляду стрічки , включаючи стилі «Додому», які відображають публікації друзів і рекомендації на основі на алгоритми; формат «Після», у якому вміст відображається в хронологічному порядку публікації; і, нарешті, «Вибране», стиль, у якому також можна візуалізувати публікації контактів, які були вставлені в список, у хронологічному порядку.

Формат «Домашня сторінка» налаштовано як тип відображення за замовчуванням в Instagram, але можна змінити спосіб відображення вмісту на платформі, натиснувши логотип соціальної мережі. Звідти просто виберіть один із доступних варіантів, щоб змінити стиль стрічки.

Цікаво: Відомо, як клонувати Instagram двома різними способами.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version