Home Новини сучасних технологій Названо 5 вірусів, які завдали шкоди мільйонам персональних комп’ютерів

Названо 5 вірусів, які завдали шкоди мільйонам персональних комп’ютерів

0

Останнім часом все більше інформації стосується смартфонів, ноутбуків та планшетів, і все менше персональних комп’ютерів, хоча їхня популярність не падає останнє десятиліття. Так ось, про захист смартфонів та віруси, які їх атакують, можна прочитати багато інформації, а ось із ПК ситуація повністю протилежна. Щоб якось це виправити, буде названо 5 вірусів, які завдали шкоди мільйонам персональних комп’ютерів і залишили свій слід в історії.

Першим таким можна назвати вірус Nimba, який прославився своєю неймовірною швидкістю розповсюдження. За неймовірно короткий проміжок часу (близько 30 хв), він встиг заразити мільйони комп'ютерів. Суть вірусу полягала у викраденні персональної інформації, яку потім продавали на чорному ринку.

Наступним таким вірусом став "ILoveYou", який вспів заразити близько 3 млн ПК. Даний вірус відноситься до вимагачів, тобто він блокував робочий стіл ПК та вимагав внесення коштів для розблокування. За останньою інформацією, зловмисники вспіли заробити таким чином понад 15 млрд доларів.
 
Slammer ще один відомий вірус, який розповсюджувався через соціальні мережі та електронну пошту. За інформацією, зловмисники завдали шкоди на суму понад 1,2 млрд доларів, а побороти його можна було тільки повним перевстановленням ОС.


Conficker можна розмістити на другій сходинці нашого антирейтингу, оскільки він приніс шкоди на 9 млрд доларів і заразив понад 12 млн персональних ПК. Особливістю цього вірусу стало те, що він поширювався через USB-носії і навіть дійшло до того, що компанія Microsoft запропонувала винагороду за інформацію про хакерів, які створили цей вірус.

На першому місці розміщується вірус Mydoom, який "бушував" ще в 2004 році, і наніс шкоди на 38 млрд доларів. Поширювався вірус через електронну пошту. Ще одною його особливістю стало те, що в тексті цього вірусу розміщувалося текстове повідомлення про те, що хакер "любить свою роботу і нічого особистого".

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version