Home Новини сучасних технологій Названо 8 найкращих функцій, які отримає Android 12

Названо 8 найкращих функцій, які отримає Android 12

0

Через п’ять місяців після випуску Android 11 Google оголосив Android 12 Developer Preview 1 (DP1). Хоча більшість змін відбуваються за лаштунками,вже названо 8 найкращих функцій, які отримає Android 12, спрямованих на користувача.

Додайте текст та емоції на свої знімки екрана

Інструменту розмітки Android завжди бракувало функцій художнього редагування, які можна знайти на інших платформах. На щастя, з Android 12 Google надає всім більше способів налаштувати свої знімки екрана.

Зокрема, Android 12 DP1 представляє нові параметри тексту та смайлів в інструменті розмітки. Як і текстові інструменти, знайдені в програмах соціальних медіа, таких як Instagram , ви можете вибрати один із семи кольорів тексту та відкоригувати розмір шрифту, натискаючи, щоб збільшити або зменшити. Ті самі параметри налаштування доступні для засобу вибору смайлів.

Прокрутка знімків екрану нарешті може з'явитися

Прокручування знімків екрану є частиною Android протягом багатьох років, але Google ніколи їх офіційно не впроваджував. Вам або довелося завантажити сторонній додаток, або сподіватися, що виробник вашого пристрою включив цю функцію. Хоча ця функція не ввімкнена за замовчуванням, схоже, прокрутка знімків екрану, нарешті, може з’явитися з Android 12.

Перероблені (і більші) піктограми відтінків сповіщень

На відміну від багатьох змін, пов'язаних із Android 12, візуальна реконструкція панелі сповіщень знаходиться спереду та в центрі. Незважаючи на те, що його дизайн, ймовірно, не доопрацьований, майже кожна піктограма, знайдена в тіні сповіщень, значно більша за аналог Android 11.

Крім того, Google зробив функцію відкладення сповіщень спереду та по центру. Замість того, щоб приховувати його за напівпроведенням повідомлення, будь-яка розширена картка має піктограму, схожу на будильник, у нижньому правому куті. Після натискання сповіщення програми можна відкласти до двох годин.

“Подвійне натискання” - це Google, який приймає зворотний тап

У 2020 році Apple випустила функцію в iOS 14 під назвою « Back Tap ». Простіше кажучи, ви натискаєте на задню панель телефону два-три рази, щоб розпочати дію. Сторонній додаток під назвою " Торкніться, торкніться " надав аналогічну функціональність Android. В ОС Android 12 DP1 ця функція доступна під назвою "Double Tap".

Подвійне натискання можна ввімкнути, перейшовши в Налаштування> Система> Жести> Подвійне натискання. Після ввімкнення опції ви можете відкрити помічника, зробити знімок екрана, відтворити та призупинити мультимедіа, переглянути останні програми або відкрити панель сповіщень, двічі натиснувши на задній панелі телефону.

На жаль, у DP1 функція Double Tap, здається, не працює. Нам доведеться почекати і перевірити, чи вмикає Google цю функцію в наступних версіях Android 12.

Новий режим одної руки (схожий на iPhone)

Наявність великого екрану смартфона чудово підходить для перегляду Netflix, але надзвичайно важко дістатися до будь-чого поблизу верхньої частини дисплея. "Однорукий режим" Google, виявлений прихованим в Android 12 DP1, є майже точним клоном режиму Apple на iPhone .

Функція працює, проводячи пальцем вниз по панелі жестів, яка знаходиться внизу екрана. Миттєво верхня половина дисплея рухається до нижньої. Проведіть пальцем вгору по панелі жестів, щоб повернути екран до початкового розміру.

В режимі One-Handed, який так глибоко захований у налаштуваннях розробника, незрозуміло, чи буде він залишатися доступним, коли Android 12 стане загальнодоступним.

Надсилайте паролі Wi-Fi за допомогою функції спільного доступу "поблизу"

Спільний доступ до пароля Wi-Fi тепер простіший, ніж будь-коли. На додаток до створення власного QR-коду, який інші можуть сканувати, Android 12 DP1 додав нову функцію до функції Nearby Share (відповідь Google на AirDrop від Apple), яка дозволяє швидко передавати пароль мережі Wi-Fi.

Коли встановлено Android 12, перейдіть до Налаштування> Мережа та Інтернет> Wi-Fi і торкніться SSID, до якого ви вже підключені. Звідти натисніть піктограму «Поділитися», підтвердьте свою особу та виберіть кнопку «Поруч». Потім ви можете передати дані для входу на будь-який інший пристрій Android із увімкненим функцією "Поруч".

Перемикачі конфіденційності камери та мікрофона

Конфіденційність - це все, і Google полегшує вам переконатися, що жодна ваша програма не отримує доступ до камери чи мікрофона вашого пристрою без вашого відома. Знайдено приховані швидкі перемикачі "Блокувати камеру" та "Вимкнути мікрофон", які наразі потрібно ввімкнути вручну за допомогою прапора розробника. Увімкнувши будь-який перемикач, ви відключаєте доступ до камер та мікрофонів, навіть якщо програма має дозвіл на їх використання.

Якщо ви використовували скін Samsung UI для Android , прихований інтерфейс DP1 буде виглядати досить просто. Спрощений інтерфейс, який називається «Silky Home», замінює традиційне меню «Налаштування» чимось трохи простішим у використанні на великих пристроях. Замість того, щоб елементи займали весь екран, велика мітка заповнює верхню частину меню, полегшуючи доступ до будь-чого на екрані.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version