Home Новини сучасних технологій Названо ефективні способи захисту акаунту в Facebook

Названо ефективні способи захисту акаунту в Facebook

0

Останні декілька років, соцмережа Facebook стала неймовірно популярною в Україні. Напевно ви здогадалися чому це сталося (якщо ні, то згадайте блокування соцмереж, які були популярними в Україні до 2014 року). Так ось, в Facebook з’явилась велика кількість нових користувачів з України, які шукали альтернативу раніше популярним соцмережам. Зараз же, для більшості українців, Facebook став основною соцмережею, тому захист своїх особистих акаунтів повинен бути на першому місці. Щоб вам було легше з цим впоратися, зараз буде названо ефективні способи захисту акаунту в Facebook.

1. Логіни і паролі

Найперше, варто перевірити цілісність свого акаунта. Для цього необхідно перевірити адресу, звідки останній раз заходили в Facebook під вашим логіном і паролем. Щоб це зробити, необхідно перейти в “Безпека і вхід”, та перевірити місце, пристрій та час, коли останні рази заходили у ваш акаунт. Якщо отримані дані сходяться з вашим місцезнаходженням та вашими пристроями, значить цілісність акаунта в безпеці.

2. Пароль

Безпека пароля — запорука захисту не тільки вашого акаунту в Facebook, а й захист даних на інших ресурсах. Пароль завжди має бути максимально довгим, з цифрами, буквами і спеціальними знаками.

3. Повідомлення про авторизацію

В месенджері Facebook є можливість встановлення сповіщень про авторизацію, і ними варто користуватись. Тобто при кожному вході в акаунт ви отримуватимете сповіщення про пристрій з якого він був здійснений.

4. Двофакторна аутентифікація

Якщо ви справді дбаєте про безпеку та захист своїх даних, то ви повинні уже знати про даний тип аутентифікації та використовувати її і при вході в інші ресурси. В Фейсбук дана аутентифікація передбачає для входу окрім пароля, використовувати ще смартфон, електронну адресу, тощо.

5. Стандартні правила безпеки

Ніколи не вводьте дані для входу в свій обліковий запис на сумнівних сайтах, не переходьте за невідомими посиланнями та не завантажуйте сумнівні додатки. Також рекомендується в Фейсбук закрити свій профіль та залишити доступ до нього лише вашим друзям, при необхідності лише авторизованим користувачам месенджера.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version