Home Новини сучасних технологій Названо функції в Android-смартфонах, які краще вимкнути

Названо функції в Android-смартфонах, які краще вимкнути

0

З розвитком всіх сучасних технологій, нинішні електронні пристрої мають величезний перелік функціоналу, а отже, це означає, що деякі із них можна налаштовувати самостійно. Цим самим, контролювати всі нюанси роботи смартфона. Але погодьтесь, що знаходяться такі, які зовсім непотрібні Вам для користування телефоном. Тому, в сьогоднішній статті, мова буде вестись про ці функції та чому їх варто відключити.

1. Постійне відстеження місцезнаходження.

Нещодавно випущені пристрої, всі до одного мають встановлену функцію постійного відстеження місцезнаходження.

Тобто, Ви в будь-який момент можете переглянути всі місця, де були за останній місяць, а то й рік. Зрозуміло, що дана функція є корисною, в деякій мірі, проте якщо оцінити це з іншого боку, то це є не дуже добре, так як подібну статистику маєте не тільки Ви.

Тому, іноді потрібно вимикати постійне відшукування Вашого місцезнаходження. А зробити це можна в налаштуваннях Вашого смартфону, у розділі Історія розташування.

Цікаво: Названо найкращі Android прошивки, які варті вашої уваги.

2. Ви не можете контролювати запуск деяких додатків самостійно.

Дуже часто користувачі Android-смартфонів жаліються на те, що системне забезпечення постійно відключає функціонування певних програм. Зрозуміло, що це робиться тільки для користі, але погодьтеся: іноді таке зайве «піклування» дуже заважає.
Тому, Ви в будь-який момент можете вимкнути автоматичне викидання з деяких додатків через Налаштування, в розділі «Запуск програм».

3. Певні додатки можуть вимагати велику кількість мегабайт мобільного інтернету.

В нинішній час, майже всі системи на наших смартфонах працюють лише від інтернет-мереж. А деякі із них вимагають просто нереальну кількість мобільного трафіку, при чому це може відбуватися навіть без Вашого відома.

Тому, розробники Android-смартфонів, дали нам можливість вимикати таку діяльність. Зробити це можна через встановлені налаштування, в розділі «Програми». Натиснувши на необхідну Вам програму, Ви побачите підпункт «Статистика мобільного трафіку» (на окремій моделі смартфону, це може виглядати трохи по-іншому, але суть однакова). Потім вимикаєте постачання інтернету на той додаток, який Ви обрали.

Цікаво: Запуск програмного забезпечення Windows на смартфонах з системою Android – міф чи реальність?.

4. Постійно показуються зайві рекламні оголошення.

Ця проблема відома кожному користувачу інтернет-мереж, а отже всі ми намагалися її виправити, проте, в кінці кінців, результату ніякого. Що робити в такому випадку? Є один варіант, а перед тим як Ви дізнаєтесь його, запам‘ятайте, що повністю реклама не зникне, так як одне чи декілька оголошень, все ж таки, зустрінеться.

Для вирішення даної проблеми, спочатку перейдіть до налаштувань смартфону, потім відкрийте розділ Конфіденційність, а далі вимкніть доступ до Вашого Id-адресу.

Відключивши його, Ви забороняєте доступ на постійне пересилання оголошень від рекламних компаній.

5. Надсилається статистика про користування системою (додатками, що встановлені на смартфоні).

Чи задовольняє Вас та думка, що за Вашою діяльністю на Інтернет-платформах ведеться спостереження, а потім надсилається повний її аналіз? Думаю ні.

Тому, якщо Ви не бажаєте цього допустити, то обов‘язково вимикайте функцію збору всієї інформації про конфіденційні дії.

Зробити це можна у додатку Налаштування, у підрозділі «Конфіденційність».

Цікаво: Топ-5 крутих додатків, які можна встановити на Android-телефон.

6. Активація дисплею при надходженні повідомлень не потрібна.

У всіх сучасних смартфонах є функція активації підсвічування дисплею після надісланого СМС-повідомлення.

А тепер пригадайте, яка кількість подібних сповіщень приходить Вам кожного дня. Пригадали? І ось реальний факт: під час такої активації (особливо, якщо вона відбувається дуже часто) електричний заряд батареї смартфона, чи будь-якого іншого пристрою, сідає все стрімкіше.

Отже, при бажанні отримати більше часу робочого акумулятора, вимикайте дане розширення у Налаштуваннях Вашого смартфона, у підрозділі «Сповіщення».

Цікаво: Названо п’ять основних недоліків сучасних смартфонів на Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version