Home Новини сучасних технологій Названо маловідому функцію iOS 16, яка покращує пошук в браузері Safari

Названо маловідому функцію iOS 16, яка покращує пошук в браузері Safari

0
Названо маловідому функцію iOS 16, яка покращує пошук в браузері Safari

Браузер Safari на iPhone має функцію, яка часто потрібна користувачам – “Знайти на сторінці”. Буває, що відкриєш якийсь сайт, а там дуже багато інформації і знайти те, що дійсно потрібно важко і довго. Для цього можна скористатись вбудованою функцією і знайти за лічені секунди усе. Як це робиться? Ще в старих версіях операційної системи це робилося так: пошуковий запит вводиться в рядку URL адреси, потім гортається до низу і користувач обирає чи Знайти цей запит в інтернеті, чи саме на цій сторінці, де він є.

Після виходу нової версії iOS 9 функція дещо змінилась і вдосконалилась. Став доступним пошук потрібного матеріалу через аркуш спільного доступу.

Цікаво: 4 поради щодо захисту особистих даних на смартфоні

Тепер нарешті поговоримо про саму нову версію операційної системи - iOS 16. В ній присутня функція "Знайти на сторінці", але вона отримала додаткову можливість. Якщо ви відкрили сайт і бачите потрібну інформацію відразу на сторінці, або якесь потрібне слово/словосполучення, то можна знайти по тексту всі місця, де ця сама фраза згадується. Для цього затисніть пальцем слово (або декілька при потребі) і перед вами з'явиться кнопка "Знайти на сторінці". Після натискання ви побачите скільки разів та де саме згадувалась потрібна вам інформація.

Є ще один варіант зробити ту ж саму дію. Виділяєте таким самим чином потрібний текст чи слово, відкриваєте аркуш спільного доступу та натискаєте "Знайти на сторінці". Все, пошук розпочався.

Ця функція здається дрібницею, але в деяких випадках дуже корисна та потрібна. Тому знаючи про її існування і маючи останню версію операційної системи, можна з легкістю виконувати пошук потрібної інформації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version