Реклама

Названо моделі смартфонів, які рука не піднімається викинути

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Коли модель телефону набридає, вона застаріла, або просто хочеться придбати кращу чи новішу, постає питання куди подіти цю. Існують люди, яким простіше викинути набридлий пристрій і не морочитись з ним. Але хтось продає, хтось дарує близьким, а деякі просто збирають вдома колекцію з гаджетів, якими не користуються. Але ще ж існує варіант обміняти свій телефон з певною доплатою на новий. Якщо простежити, то можна помітити, що користувачі Apple і Android по різному відносяться до своїх смартфонів. На заході провели дослідження з цього приводу і виявили тенденцію поводження з старими гаджетами.

Продаємо чи обмінюємо смартфон?

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) оприлюднили звіт, в якому йдеться про те, як власники поводяться з старим смартфоном, вирішивши придбати новий. Ці дані повідомили перед офіційною презентацією iPhone 13. Йдеться саме про те, скільки власників Android вирішують продати чи обміняти свої гаджети в порівнянні з такими ж діями власників iPhone.

Виявилось, що після року користування iPhone має кращий зовнішній вигляд, ніж Android. Дисплей першого у 65% випадках не має пошкоджень, а от другий у цих показниках ледь дотягує до 60%.

Цікаво: Названо 5 причин чому не варто переходити з Android на iPhone.

Чому вживаний iPhone виглядає краще?

Можливо через свою ціну. Адже його вартість вища від вартості Android. Користувачі обережніше поводяться з дорогим гаджетом. Не нехтують покупкою чохла, при чому їх вибір дуже різноманітний. Для дітей і людей літнього віку частіше купують Android. Тому що у них існує більша вірогідність впустити смартфон з рук.

Якщо порівнювати роботу батареї, то тут ситуація змінюється на користь Android. Після року експлуатації, 30% власників можуть не турбуватись про швидке розрядження. А користувачі iPhone можуть похвалитись таким лише у 23%.

Строк служби смартфона

Радує те, що досить мало випадків, коли гаджет ламається повністю через 12 місяців використання. Цей показник становить менше 10% як і в Android, так і в iPhone. Також досить мало випадків, коли акумулятор потрібно заряджати протягом дня по декілька разів. Цей показник становить менше 20%.

Дослідники CIRP виявили, що чим довше смартфон придатний для нормального користування, тим рідше їх міняють. На це ми вже не раз також наголошували.

Переважна кількість гаджетів, яка має нормальний зовнішній вигляд, цілий екран та не потребує зарядки тривалий час в основному не відправляється на смітник. Їх продають, обмінюють, дарують або залишають на всякий випадок.

Як вчинити з старим смартфоном?

CIRP дослідили як діють з смартфонами користувачі, які звикли змінювати їх щороку. Однакова кількість власників в Android та iPhone, а саме 10% наважуються на продаж своїх гаджетів. Велика кількість власників Android відкладають на майбутнє стару модель, купуючи нову. Бо докладати багато коштів для придбання не доводиться.

Користувачі iPhone навпаки змушені дорожче заплатити за наступну модель. Через це 30% обирають варіант обміну з доплатою. Але це більше стосується західних країн. В них таке ширше практикується, ніж в нас.

Часто користувачі роблять вибір на користь старого, але дорожчого iPhone, ніж подібного по функціях Android.

Також нещодавно було названо 7 основних переваг iPhone над Android.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Sony сильно прискорили консоль PlayStation 4

Sony сильно прискорили консоль PlayStation 4. Ігри стали завантажуватися швидше. The Last of Us Remastered тепер завантажується всього за...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -