Home Новини сучасних технологій Названо найбільшу користь 5G для автомобілів

Названо найбільшу користь 5G для автомобілів

0

Знавці прогнозують, що уже протягом трьох років 1/5 частину мобільного зв’язку займатиме сітка 5G. Науково технічний процес не стоїть на місці. Нова мережа значно швидша від попередньої, має більше можливостей, її планують використовувати не тільки для мобільних девайсів, а і в автовиробництві.

Безпечність пересування з 5G

Цілком можливо, що з часом нова стільникова мережа зможе витіснити дротовий інтернет. Існують елементи, що напряму впливають на безпеку пересування, як от коли в автомобіль вбудовують пристрій - адаптер, який інформує про стан доріг та затори на цю годину. Більше того, існують авто, в які вбудовуються системи сенсорики, що передають дані про навколишню обстановку. Найближчим часом їх функції розширюватимуться, а мережа 5G, завдяки своїм можливостям, зробить передачу даних на багато швидшою.

Завдяки своїй швидкості, 5G дозволить миттєво надсилати дані від одного автомобіля до іншого. Це свідчить про те, що пересування на дорозі може стати безпечнішим. Адже навіть під час руху працюватимуть системи, які передаватимуть дані як водіям, так і пішоходам.

Цікаво: Найпоширеніші міфи про 5G, в які не варто вірити.

На сьогоднішній день існує безліч засобів взаємодії між приладами на пряму. Якщо такий прилад вбудувати в авто, то з допомогою вишки стільникової мережі можна миттєво отримувати необхідну інформацію.

Наприклад, про стан доріг чи їх ремонт, про загруженість автошляху учасниками транспортного руху, про можливості об’їзду необхідної ділянки і навіть про дорожньо-транспортні пригоди. Ці фактори на пряму впливають на безпечність пересування. Адже завдяки доступу до всесвітньої павутини прямо з свого автомобіля, водій має можливість уникнути перешкод на дорозі і вчасно дістатись до пункту призначення.

За наявності всіх необхідних застосунків, з допомогою мережі 5G, автомобілісти і пішоходи матимуть змогу одночасно отримати інформацію про загрозу на шляху пересування. Крім того, водії будуть сповіщені системою про частину околиці, яку не видно в дзеркалах через конструктивні особливості автомобіля.

Мережа 5G дозволить автомобілям швидкий доступ до інтернету. Це значно покращить якість і безпеку пересування. А також полегшить систему комплексної взаємодії приладів передачі інформації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version