Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо найпопулярніші помилки, які допускають українці біля банкомату

Названо найпопулярніші помилки, які допускають українці біля банкомату

0

Якщо ви не користуєтеся банківською картою в 2021 році, то це як мінімум викликає подив, оскільки переваг у її використанні надзвичайно багато. Зараз не будемо їх перераховувати, а поговоримо про тих власників банківських карт, які не вміють правильно ними користуватися. Відповідно, зараз буде названо найпопулярніші помилки, які допускають українці біля банкомату.

  1. Введення PIN-коду 3 рази

Якби це не було дивно, але більшість людей вважають, що якщо два рази підряд було введено неправильний PIN- код, то на третій раз він 100% буде вірним. Як би там не було, але в більшості випадків пароль, який введений третій раз підряд виявляється також невірним. Після такого інциденту, банкомат з’їдає вашу карту і ваші операції по рахунку на деякий час завершуються, оскільки спрацьовує захист в банкоматі і вже прийдеться перевипускати карту. Щоб перевипустити карту після такого інциденту, необхідно відвідати відділення.

Якщо ви забули свій пін-код до карти, то просто не використовуйте банкомат і зразу відвідайте найближче відділення вашого банку, де вам замінять пароль. Якщо ж ви користуєтеся онлайн-банкінгом, то можете це все зробити через фірмовий додаток вашого банку.

  1. Відмова від чеків

При знятті готівки з карти або ж її поповненні, ніколи не відмовляйтеся від чеку. Таким чином ви вбережете себе від ймовірних збоїв у роботі банківської системи.

Відмовлятися від чеків (заради екології) варто в тих випадках, коли вам приходять сповіщення в додатку банку або ж ви знімаєте невелику суму з карти (те саме стосується й поповнення на невеликі суми).

  1. Не ховаєте процес введенння PIN-коду

Це напевно одна з найпоширеніших помилок всіх українців. По якійсь причині, всі вважають, що ніхто не захоче підглядати і переписати собі ваш PIN-код. Найчастіше таку помилку роблять ті люди, які не стикалися із шахрайством з банківськими рахунками і картами.

Навіть на банкоматі пише або проілюстровано, як правильно вводити PIN-код. Не рекомендується нехтувати елементарними правилами безпеки.

  1. Забирати гроші або карту, які забув попередній “клієнт” банкомату

Це найпоширеніша помилка більшості людей, які вважають правильним повернути людині її гроші або карту. Так, це дійсно правильно, але цього не рекомендується робити. Найперше, так часто “забувають” свої карти і гроші саме шахраї, щоб потім звинуватити вас у крадіжці.

Не забувайте, що банкомат, з якого не витягнули карту, або забули гроші поверне їх назад і забрати їх звідти зможуть тільки інкасатори.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version