Home Новини сучасних технологій Названо основні поради для продовження терміну служби акумулятора на вашому смартфоні

Названо основні поради для продовження терміну служби акумулятора на вашому смартфоні

0

Всі ми рано чи пізно змінюємо свій старий смартфон на більш новий і причин на це цілком достатньо, починаючи із зовнішнього вигляду і закінчуючи слабкими технічними характеристиками. В більшості випадків, коли ми купуємо новий смартфон, або ж інший пристрій, ми очікуємо, що він відпрацює щонайменше 3-4 роки, але на практиці виходить, що до такого віку мало які смартфони “виживають”. Найпопулярніша причина, через яку змінюють свій старий смартфон — акумулятор, а саме його автономність, якої не вистачає навіть на 1 день активного користування. Проблема з акумуляторами поширена у всіх пристроях, де вони використовуються. Зараз же буде названо основні поради для продовження терміну служби акумулятора.

Проблеми з акумулятором найчастіше з’являються через велику кількість циклів зарядки-розрядки смартфона. Для прикладу, якщо ваш смартфон пройде близько 600 таких циклів, то він втратить в своїй ємності близько 15 %. Тобто, якщо ваш акумулятор ємністю 4000 мАг, то після 600 циклів його ємність буде на рівні близько 3200 — 3400 мАг. Помітите ви втрати саме на автономності. Якщо раніше вам вистачало батареї більше ніж на добу, то зараз заряду буде вистачати максимум на 1 добу. Стосовно рекомендацій, то не розряджайте свій смартфон повністю, та не заряджайте його до 100%. Також не заряджайте смартфон тоді, коли заряду не менше, ніж на половину, оскільки після кожного заряджання витрачаються цикли.

Наступною причиною швидкого скорочення терміну служби акумулятора є температура, при якій використовується смартфон. Надзвичайно високі та низькі температури істотно скорочують термін служби акумулятора. Як запевняють всі виробники акумуляторів, оптимальна температура, при якій рекомендується користуватися смартфоном, не менше 16° C і не більше 22° C. Зрозуміло, що цих вимог мало хто дотримується, оскільки при таких температурах смартфон можна було б використовувати тільки ранньою весною і пізньою осінню. В даному випадку, рекомендовано максимально уникати таких температур і тим більше не залишати смартфон на відкритому сонці, або піддавати його заморозкам.

Остання причина, яка скоротить вік вашому акумулятору — вік самого акумулятора. Вже давно відомо, що літій-іонні акумулятори мають свій термін придатності і вплинути на це вкрай важко. При активному користуванні смартфоном, відповідно частими зарядками і розрядками, термін експлуатації (для комфортного використання) буде не більше 6 років (в більшості випадків). Якщо ви, з якихось причин, бажаєте законсервувати свій смартфон та його акумулятор, рекомендується зарядити його близько 50-60% і зберігати при кімнатній температурі, тобто не більше 22° C.

Також можете ознайомитися з іншими порадами, які максимально продовжать термін життя вашого акумулятора. Додатково можете ознайомитися із матеріалом, де ми розповіли, як не можна заряджати смартфон.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version