Реклама

Названо основні причини, чому краще вимикати автопідключення Wi-Fi

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ми не задумуємось про те, що автоматичне підключення до Wi-Fi може спричинити крадіжку особистих даних та коштів з рахунків. До чого ще воно може призвести та як себе захистити розглянемо далі.

Багато людей полюбляють працювати на вулиці. Для економії гігабайтів мобільного інтернету краще підключитись до Wi-Fi. Але автоматичне підключення до суспільних точок може потягти за собою масу неприємностей.

Трапляється, що не запароленим Wi-Fi користуються злочинці, щоб викрасти ваші особисті дані. В них навіть є для цього свої схеми. Одна з них така: ви підключаєтесь до точки Wi-Fi і відправляєте комусь файл або меседж, а злочинці тим часом перехоплюють все на шляху до маршрутизатора. Або ж вони створюють фальшиву точку доступу під назвою якогось кафе, щоб не виникло підозр. І коли ви відправите будь-яку інформацію, вона буде також перехоплюватись.

Цікаво: Відомо, що більше виснажує акумулятор смартфона – Wi-Fi чи 4G.

Чим небезпечне автоматичне підключення Wi-Fi?

Головною загрозою є те, що користувач не проконтролює підключення і використовуватиме телефон як завжди. При цьому, він заходитиме на особисті сторінки та в мобільний банк і не підозрюватиме, що його паролі стають відомі зловмисникам. А надіслані комусь фото чи файли можуть стати приводом для вимагання коштів.

Як не наштовхнутись на небезпеку?

По-перше, для цього краще відключити автопідключення і підключатись кожного разу до мережі Wi-Fi самотужки.

По-друге, коли не вдається вимкнути автоматичне підключення, то старайтесь його контролювати.

По-третє, перебуваючи в кафе, перепитуйте про достовірність назви точки Wi-Fi та краще обирайте ті, які мають пароль.

Ну, і наостанок, використовуйте антивірус. Можливо на 100% захист він і не запропонує, але від більшості вірусів він точно захистить.

Також нещодавно було виявлено досить серйозні небезпеки пов’язані з вразливістю Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Запущено відеокамери із записом 4K від Panasonic

Сьогодні запущено відеокамери із записом 4K та 20-кратним оптичним збільшенням, широким кутом 24,5 мм для UHD і FHD від...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -