Home Новини сучасних технологій Названо основні причини, чому соціальні мережі втрачають популярність

Названо основні причини, чому соціальні мережі втрачають популярність

0

Можливо ви звертали увагу, але останнім часом все менше людей користується соціальними мережами і такий спад продовжиться і в наступні роки. В Україні це особливо стало відчутним після того, як було заборонено російські соціальні мережі Вконтакті та Однокласники. Після їхньої заборони декому було складно звикнутися з думкою про те, що найпопулярнішу соцмережу заборонили в Україні. Як показав час, більшість користувачів знайшли заміну цим двом соціальним мережам у вигляді Facebook. Навіть не дивлячись на це, користувачів в соцмережі все рівно стає менше і причиною цього стали месенджери, які впевнено відбирають в соцмереж активних користувачів. Окрім конкурентів у вигляді месенджерів, є ще деякі причини, чому відбувається такий спад. Відповідно до цього, зараз буде названо основні причини, чому соціальні мережі втрачають популярність.

Як ми писали вище, основною причиною стали месенджери. Фактично, причина не сама наявність месенджерів, а те, що вони набагато простіші у використанні (в порівнянні з Facebook все простіше у користуванні) і не відбирають у користувачів весь вільний час. Для прикладу візьмемо месенджер Телеграм, який користується великою популярністю серед українців. В цьому месенджері нема потреби проводити багато вільного часу, оскільки більшу частину останніх новин ви можете дізнатися в тематичних каналах, а процес листування з співрозмовниками неймовірно простий і швидкий. Зараз користувачі це цінять.

Наступною причиною є те, що користувачі соціальних мереж звернули увагу на те, що знайти там оригінальний контент неймовірно складно і в більшості випадків він не вартий уваги. Якщо брати до уваги месенджери та їхні групи/канали, то там вся інформація подається максимально коротко і оперативно.

Третьою причиною є те, що користувачі не в захваті від того, що соціальні мережі заполонила низькоякісна реклама, особливо це стосується Facebook. Також багато претензій до "розумних" стрічок новин, які настільки "розумні", що користувачі не можуть в них знайти нічого актуального і того, що їм справді хотілося б побачити. Все просто змішано в купу і там неймовірно просто загубитися.

Четверта причина полягає в тому, що соціальні мережі крадуть новий функціонал в інших соціальних мереж, месенджерів та інших ресурсів, які збирають велику кількість користувачів. Фактично, в найближчі роки, різниці між соціальними мережами вже не буде видно і вони просто будуть під копірку.

Як бачите, доля соціальних мереж вже передбачена і нічого хорошого там не видно. Зараз користувачі цінять простоту в користуванні і зайві функції їм вже просто непотрібні.

Також нещодавно стало відомо, що Facebook почне обмежувати користувачам доступ до Instagram.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version