Home Новини сучасних технологій Названо основні причини нагрівання смартфона

Названо основні причини нагрівання смартфона

0

Те, що під час роботи смартфон нагрівається – нормальний технічний процесс. У пристрої достатньо елементів, які гріються при активному використанні: дисплей, процесор, модуль bluetooth, АКБ. Зараз же поговоримо про те, чому так відбувається та буде названо основні причини нагрівання смартфона .

Дисплей починає грітись, якщо користувач задав високі настройки яскравості. Температура мобільного процесору (чіпа) залежить від запущеного софту: чим «важчі» програми опрацьовує чіп, тим більше продуктивності від нього вимагає система і тим сильніше він нагрівається. Для радіопередавального модуля важливо не дуже сильно віддалятись від базових станцій, щоб не працювати на максимумі і не грітись. Це саме правило стосується джерела живлення, чим більше енергії споживає смартфон, тим більше її виробляє працюючий на максимумі АКБ, і тим сильніше він гріється.

Виробники мобільних ґаджетів намагаються дотримуватись базових конкурентних переваг, щоб не втратити здобуті позиції на профільному ринку. Майже всі смартфони надійно працюють в широкому діапазоні температури навколишнього середовища від холодного 0° і до спекотних +35-40°. Але всередині пристрою показники нагріву часто значно вище через уже зазначені особливості експлуатації. Це також нормально, оскільки в пристрої попередньо встановлені системи захисту, які самостійно регулюють потужність чіпу для зниження рівня нагріву.

Найбільш фатально температурна гойдалка впливає на акумулятор, який комфортно себе почуває при +20-22 ℃. Якщо тривалий час батарея змушена працювати за межами зазначеного показника, відбувається деградація АКБ, що призводить до втрати ємності і зниження терміну служби. Наприклад, навіть крута літій-іонна батарея, що передбачає можливість експлуатації при +20-60° не застрахована від дворазової втрати ємності при регулярному перегріві.

Поради для коректної температурної експлуатації смартфону
Слідкуйте за збереженням геометрії корпуса смартфона. При частих перегрівах можливе здуття батареї, що провокує глобальні ламання й збільшує ризики самозаймання, вибуху.
Або граєте в ігри, або заряджаєте пристрій. Не потрібно суміщати ці два важких процеси, щоб одночасно не перевантажувати чіп і АКБ.
Якщо пристрій почав сильно нагріватися при використанні, краще за все призупинити роботу додатків, пригасити екран і залишити смартфон у спокої в кімнаті для природного охолодження. Система сама швидко і правильно нормалізує температурні показники.
Використовуйте спеціальні додатки для контролю температури смартфона і її програмного регулювання.

Не охолоджувати смартфон в холодильнику, під кондиціонером. Процес нормалізації температури повинен бути природним і не спішним, щоб не пошкодити електронне начиння.
Підсумуємо. Деяке нагрівання є нормою для працюючого смартфона. Але якщо, значне підвищення температури не дає комфортно утримати пристрій в руках, потрібно задуматись про загальну справність телефону і чи не прийшов час для відвідування майстерні для діагностики батареї та інших важливих частин смартфону.

Також нещодавно було названо причини, чому рекомендується повністю закривати додатки на смартфоні.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version