Home Новини сучасних технологій Названо причини, через які смартфон швидко розряджається

Названо причини, через які смартфон швидко розряджається

0

Сьогодні смартфони – наші нові найкращі друзі! Наше життя обертається навколо них, і ми не можемо перестати ними користуватися. Незважаючи на те, що смартфони оснащені безліччю нових функцій (як апаратних, так і програмних), у них є деякі проблеми, оскільки розряд акумулятора є однією з них.

Незважаючи на те, що розміри батареї та можливості зарядки покращилися, в той чи інший момент ми стикаємось із ситуацією, коли наш смартфон починає занадто швидко розряджатися. Отже, чому наш смартфон так швидко розряджається? Ось деякі з причин, чому це трапляється, для яких є рішення щодо того, як їх виправити. Тому читайте далі, щоб дізнатись більше:

Перш ніж продовжити, ось як перевірити використання акумулятора:

Як перевірити заряд акумулятора на Android

  • Перейдіть до меню Налаштування 
  • Клацніть на опцію Акумулятор
  • Натисніть меню з трьома крапками, а потім - Використання акумулятора
  • Клацніть на меню з трьома крапками, яке знову з’явиться, і виберіть Показати повне використання пристрою

Як перевірити використання акумулятора на iOS

  • Зайдіть в Налаштування
  • Виберіть Акумулятор 
  • Прокрутіть униз, щоб побачити заряд акумулятора, як для вимкненого екрану, так і для ввімкнення екрана

Чому акумулятор вашого смартфона так швидко розряджається?

Є кілька причин, чому батарея смартфона починає так швидко розряджатися:

1. Дисплей смартфона

Це вважається однією з основних причин розряду батареї. Оскільки панелі дисплея покращуються, збільшується і кількість заряду акумулятора, який з’їдає дисплей. Хоча більш яскравий та яскравий дисплей допомагає покращити враження від перегляду, це забирає батарею і, таким чином, призводить до швидшого розряджання акумулятора.

Як це виправити?

Для цього ви можете спробувати кілька обхідних шляхів і побачити, наскільки сильно впливає час автономної роботи:

  • Спробуйте використовувати смартфон на низькій яскравості
  • Існує функція адаптивної яскравості, яка збільшує або зменшує яскравість дисплея відповідно до навколишнього середовища. Спробуйте включити це
  • Якщо ваш смартфон підтримує вищу частоту оновлення (90 Гц або 120 Гц), спробуйте встановити його на нижчу частоту, наприклад 60 Гц
  • Встановіть менший час автоматичного блокування, щоб дисплей не мусив довго залишатися активним
  • Уникайте використання живих шпалер. Якщо ваш дисплей AMOLED, виберіть чорні шпалери, щоб вони не активували пікселі

2. Програми (особливо у фоновому режимі)

Хоча програми мають вирішальне значення для смартфона, вони однаково важливі для погіршення терміну служби батареї смартфона. Серед мільйонів доступних програм є певні програми, які споживають багато батареї для роботи, такі як програми для потокового відео або ігри з високою графікою. Крім того, занадто багато програм у фоновому режимі швидко вбивають акумулятор вашого смартфона.

Як це виправити?

  • Спробуйте стежити за використанням ваших програм і спробуйте зменшити непотрібне використання ваших програм
  • Спробуйте зберігати на своєму смартфоні лише корисні програми та уникайте завантаження непотрібних
  • Ви можете зупинити роботу додатків у фоновому режимі, перейшовши до Налаштування> Програми та сповіщення> Виберіть програму> Додатково> Акумулятор> Фонове обмеження> Обмежити
  • Ви також можете закрити програми. Це можна зробити, перейшовши в Налаштування> Програми та сповіщення> Виберіть програму> Примусово зупинити
  • Додаток Camera - ще один, який споживає багато батареї. Отже, спробуйте робити менше фотографій та відео

3. GPS, Bluetooth, Wi-Fi

Варіанти підключення, такі як GPS, Bluetooth і навіть Wi-Fi, також впливають на ваш акумулятор, і їх надмірне використання призводить до швидшого розряджання акумулятора. Ви можете вимкнути ці опції, коли вони не потрібні.

Інші

Інші хаки, які ви можете спробувати, включають підтримку смартфона при нормальній кімнатній температурі, на відміну від холодного місця, оскільки холод може вплинути на ваш акумулятор. Крім того, регулярно оновлюйте свій смартфон, щоб покращити продуктивність (навіть продуктивність акумулятора).

Ми сподіваємось, причини швидшого розряджання акумулятора та кроки щодо їх усунення допоможуть вам зберегти стан батареї смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version