Home Новини сучасних технологій Названо причини, через які смартфони так швидко падають в ціні

Названо причини, через які смартфони так швидко падають в ціні

0

Телефони, як і вся інша техніка, з часом стають дешевші. Але чому це відбувається настільки швидко? Щоб дізнатися це, було проведене опитування, в якому взяли участь біля 2000 людей. По даним було визначено, що найбільш популярними є телефони таких марок, як Huawei, Apple, OnePlus, Samsung та Google. Якщо описати коротко саме опитування, то усі телефони втрачають приблизно половину вартості за перший рік. Але ці показники змінюються в залежності від бренду. Далі поговоримо детально про кожен.

Найгірші показники виявились у фірми Huawei. Смартфони деяких моделей (p10, p20, mate 10 pro, mate 30 pro) в перший рік впали в ціні на 75%, а в другий рік аж на 87%. Тобто, продати їх взагалі буде невигідно.

Не далеко пішли телефони компанії Google. В перший рік вони втрачають 65%, а в наступний вже 83%.

Телефони від OnePlus займають третє місце, так як їх ціна знизилась на 69% за перший рік, і на 78% за другий.

Цікаво: Названо 5 помилок, через які смартфони ламаються швидше.

Samsung має показники схожі на попередній бренд. Перший рік показав зниження ціни на 64%, другий - на 77%.

Лідирує звісно Apple. Телефони цієї фірми втрачають трохи менше половини - 40% за перший рік. А є моделі, які ще менше втратили - 33%, це, наприклад, iPhone 11.

Якщо ж ви хочете вигідно продати свій смартфон, то наступна інформація для вас. Звісно, все залежить від того, скільки часу ви хочете користуватись своїм телефоном. Якщо цей термін більший двох років, то ви зможете продати телефон приблизно за ціну, яка становить 30% від початкової.

Якщо у вас телефон фірми, яку ми описували вище, то краще продавати його після першого року використання.

IPhone можна користуватись близько двох років і все ще продати вигідно. Але важливим є один нюанс. Якщо ви зібрались продати свій iPhone, робіть це прямо перед випуском нової моделі. Адже відомо, що як тільки виходить новий телефон від Apple, старі усі падають у ціні.

Отже, ціни на телефони залежать від багатьох факторів. А особливо від виробника самого смартфона.

Також нещодавно в Apple назвали користувачів, яким смартфони iPhone не підходять.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version