Home Новини сучасних технологій Названо причини, чому не рекомендується користуватися піратським програмним забезпеченням

Названо причини, чому не рекомендується користуватися піратським програмним забезпеченням

0

Практично всі, хто зміг випробувати перші більш-менш потужні ПК на початку 2000-х років користувалися піратським програмним забезпеченням. Спочатку всі ми купляли фільми та ігри на дисках за 10-20 грн (і думали що це ліцензія), потім завантажували піратські ігри, фільми та Windows з інтернету, а потім настала епоха Torrent і тоді всі можна сказати “зажили на повну”. Хоча це все й виглядає максимально класно, оскільки не було потреби платити за щось, але часи змінилися і від такого типу програм та контенту варто відмовитися. Зараз буде названо причини, чому не рекомендується користуватися піратським програмним забезпеченням.

Функціонал

Користуючись піратськими програмами та іграми, ви втрачаєте дуже багато цікавого. Причина цілком очевидна, ті самі ігри та програми, в піратських версіях, позбавлені більшості функціоналу, які отримують ліцензійні програми та ігри. У випадку з іграми, для вас буде недоступна велика частина місій, які отримують власники ліцензійних копій.

Підтримка

При використанні піратського ПО ви позбавлені технічної підтримки з сторони розробника програми, ігри або ж ОС. Тобто при будь-яких неполадках, ви змушені вирішувати проблему особисто і без допомоги розробників.

Легальність

Напевно це одна з основних причин, чому варто відмовитися від піратського контенту. Варто не забувати, що ніхто не відмінив авторські права та інтелектуальну власність. Хоча випадків із штрафами за використання не було багато, але вони все ж трапляються. В більшості випадків, ви зможете заплатити солідну суму видавцям, а в гіршому випадку, може бути кримінальна відповідальність.

Оновлення

Ще одна з причин, чому краще дивитися в сторону ліцензійних додатків та ОС, оскільки піратські версії позбавлені оновлень та виправлень безпеки. Напевно всім відомо, що зараз віруси атакують саме тих, хто використовує піратські програми.

Вартість

Зараз вартість програм не можна вважати неймовірно високою і більшість людей можуть спокійно дозволити собі оплатити певну програму або ОС.

Якби не було, але ера піратського контенту завершується і пора переходити на ліцензійні. Так буде безпечніше і дешевше (в перспективі) і на кінець, розробники будуть мати роботу та отримуватимуть за неї заробітну плату.

Також нещодавно було названо 6 програм на Windows, які варто видалити з свого комп’ютера.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version