- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Названо СМС-повідомлення, які краще негайно видалити з смартфона

Названо СМС-повідомлення, які краще негайно видалити з смартфона

0
686
Названо СМС-повідомлення, які краще негайно видалити з смартфона

Ви напевно вже й забули, що таке відправляти традиційні текстові повідомлення, хоча цей логічно, враховуючи популярність месенджерів та соціальних мереж. Хоча й листування таким способом вже майже не використовується, на смартфон вам однаково приходять певні типи смс-повідомлень, які в більшості випадків є інформативнішими, але серед них можуть опинитися й такі, в яких може бути конфіденційна інформація. Зараз же буде названо смс-повідомлення, які краще негайно видалити з смартфона і в подальшому, ніколи не зберігати їх на телефоні.

Нагадуємо. В нашому Telegram - каналі проходить розіграш популярного смартфона Xiaomi.

Повідомлення з логінами та паролями

Навіть зараз, після реєстрації на різних ресурсах, приходять смс на телефон, де вказуються логіни, паролі та інша інформація для входу на той чи інший ресурс.
Такі повідомлення краще видаляти зразу, оскільки багато додатків на вашому смартфоні мають доступ до цих повідомлень. Проблема в тому, що останнім часом надходить дуже багато інформації про заражені додатки, які викрадають інформацію з смартфонів, а доступ до повідомлень отримують майже всі з них. Повірте, ці шкідливі додатки з легкістю скопіюють всі дані входу на різноманітні сайти і зможуть використати отримані дані проти вас.

СМС-повідомлення з особистими даними

Ще один тип повідомлень, які не рекомендується зберігати на смартфоні. Зазвичай, до такого типу повідомлень можна віднести смс, які приходять від кур'єрських служб, від родичів, від офіційних організацій, тощо, де може вказуватися ваша особиста інформація, до якої можна віднести дату та місце народження, ім'я та прізвище, місцезнаходження та часті маршрути, реквізити банківської карти та номер рахунку, і тому подібна інформація.

Маючи таку інформацію про вас, зловмисники можуть зробити багато чого поганого по відношенню до вас. Краще видаляйте такі повідомлення і по можливості, відписуйтесь від подальшого отримання такого типу повідомлень.

Повідомлення із посиланнями або спамом

Ще один тип повідомлень, які краще видаляти, навіть не переглядаючи його вмісту. Зазвичай зловмисники роблять масові розсилання повідомлень з сумнівним текстом, де прикріплюють посилання на сторонні сайти. В більшості випадків, такі посилання ведуть на фішингові сайти, де від вас захочуть введення конфіденційної інформації, яку в подальшому будуть використовувати проти вас.

Також не рекомендуємо взагалі переходити на дивні посилання, які приходять з незнайомих номерів. Краще заносити такі номери в чорний список.

Також нещодавно було названо найпопулярніші види інтернет-шахрайств в Україні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS