Реклама

Чи можна на 100% довіряти системам розумного будинку?

Останні Новини

Що колись здавалось фантастикою, сьогодні стало реальністю та ще й відносно доступною кожному. Мова йде про системи розумного будинку, які включають в себе камери відеоспостереження, датчики відчинення дверей, диму, вологи, керування кліматом. Ці датчики підключаються до модуля управління і вчорашня фантастика у вашому будинку в дії. На своєму смартфоні ви можете бачити що відбувається в квартирі за вашої відсутності, зможете чути звуки та навіть дистанційно нагодувати ваших тварин, отримавши звіт у вигляді фото на свій телефон. Але як і люба техніка, ця система не застрахована від форс-мажору.

Цікаво: Відомо, що входить в комплектацію розумного будинку

Наприклад, під час відключення електроенергії власник лише отримує повідомлення про це, але не зможе дізнатись що відбувається в його будинку. Звичайно можна перестрахуватися встановленням резервного джерела живлення. Але якщо ви поїхали на тривалий термін, то безперебійник теж сяде за цей час. Датчики протікання, задимлення та відчинення дверей працюють на батарейках, які потрібно не забувати міняти раз в півроку чи рік, інакше ці системи теж не зможуть повідомити вас про надзвичайний випадок.

Також для роботи цієї системи використовуються кілька блоків живлення, які підключені постійно до електромережі. Бувають випадки спалаху цих блоків. Оскільки всі датчики передають сигнал по Wi-Fi роутеру, якщо він спалахне інформацію передати вони вже не зможуть. Захистити себе від подібних варіантів можна використовуючи автономні датчики з батареєю всередині, а решту пристроїв підключити через РоЕ (живлення по витій парі) через надійний блок живлення або використовувати дорогі датчики з підтримкою мобільного зв'язку та окремим джерелом живлення.

Цікаво: Названо найпоширеніші міфи про розумний будинок

Також додати проблем може інтернет, який іноді пропадає внаслідок аварії чи планових технічних робіт, або ж під час навіть нетривалого перебою в подачі електроенергії мереж може запрацювати лише через кілька годин. Хоча і в цьому випадку можна перестрахуватись за допомогою резервного інтернету. Але навіть коли все це зроблено, може підвести будь-який мережевий вузол, наприклад сервери, що належать IP камері або датчикам. Розумний будинок не зможе з'єднатись з серверами та відправити сигнал тривоги.

Отже, висновок такий, що довіряти свій будинок електроніці це звичайно зручно, але не на 100% гарантовано. Завжди може виникнути несподівана ситуація під час якої ви не отримаєте вчасно повідомлення.

Цікаво: Розумний дім: що це і чи справді він знадобиться вам

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

На сертифікації 3С з’явився новий смартфон Redmi 22041219C

Як відомо, Redmi це суббренд Xiaomi. І саме він скоро представить новинку на різних ринках світу. Нагадаємо, що є...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -