Home Новини сучасних технологій Названо способи, якими користувачів змушують купляти нові смартфони дуже часто

Названо способи, якими користувачів змушують купляти нові смартфони дуже часто

0

Якщо ви звернули увагу, то зараз більшість ґаджетів придатні до користування протягом декількох років. В більшості випадків, такий короткий термін експлуатації смартфонів викликаний не тим, що вони перестають працювати, або ж не відповідають новим стандартам, а тим, що виробники цих пристроїв змушують користувачів весь час їх оновлювати. Для прикладу, фахівці з ITechNews розглянули смартфони, оскільки на них виробники найкраще маніпулюють користувачами. Відповідно до цього, зараз буде названо способи, якими користувачів змушують купляти нові смартфони дуже часто.

Спосіб 1. Відсутність комплектуючих та запчастин

Напевно ви звертали увагу, що знайти комплектуючі та запчастини на Android-смартфони, які були випущені більше 2-3 років тому, практично неможливо. Все що вам повідомлять в більшості сервісних центрів, це те, що смартфон тої чи іншої компанії було знято з виробництва і запчастин до них нема.
В даному випадку винятком можуть стати смартфони від Apple, де на моделі 4-5 річної давності можна знайти практично всі запчастини.

Як бачите якщо ваш смартфон, куплений 2-3 роки тому перестав працювати, то знайти на нього запчастини буде неймовірно складно, цим самим, виробники смартфонів підштовхують вас до покупки нового смартфона.

Спосіб 2. Відсутність свіжих оновлень

В даному випадку всім зрозуміло, що мова йде про смартфони під управлінням Android, термін оновлення яких не перевищує 2 років. Проблемою в даному випадку є не те, що ви не отримуєте нові функції та можливості для свого смартфона, а те, що ваша версія ОС і смартфон, відповідно, стають вразливими перед вірусами.

Як бачите, ще один спосіб пришвидшити покупку нового смартфона в цілях безпеки.

Спосіб 3. Відсутність додатків

Досить часто, на порталі itech.co.ua виходять новини про те, що той чи інший популярний додаток більше не буде підтримуватися на старих Android -смартфонах. Звісно, це трапляється не через 1-3 роки після його випуску, але середня тривалість життя додатку на одній версії ОС не перевищує 5-6 років. Відповідно, ще один ефективний спосіб, який підштовхує до покупки нового смартфона.

Спосіб 4. Дешеві матеріали

В даному випадку, фахівці ITechNews відмітили той факт, що протягом останніх декількох років, виробники все частіше використовують пластик для своїх смартфонів. З одної сторони це вигідно в цілях економії, але з іншої сторони - металеві смартфони мають довший термін життя.

Купляючи пластиковий смартфон, не варто очікувати, що він протримається у вас більше 3-х років і не пошкодиться. Також варто врахувати той факт, що зараз на більшості смартфонів відсутня можливість заміни панелі, тому ось перед вами ще причини для покупки нового смартфона.

Спосіб 5. Маркетинг

Ще варто назвати один спосіб маніпуляції, який нав'язується маркетологами - "старий смартфон це не круто". Згадайте як дехто хизується новеньким смартфоном відомої компанії і це при тому, що він навіть не знає, які той смартфон пропонує можливості. Смартфон просто новий і був випущений з останньої лінійки - це те, що говорять практично всі.

Така маніпуляція була нав'язана маркетологами, які зробили все для того, щоб вам було соромно показувати свій старенький смартфон на людях, особливо біля тих, хто кожного року купляє новий смартфон для хизування.

Як бачите, у виробників смартфонів цілком достатньо способів для маніпуляції, які дають непоганий результат і в результаті, підвищують доходи компаній.

Також нещодавно, було названо причини, чому користувачі смартфонів iPhone так довіряють компанії Apple.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version