Home Новини сучасних технологій Названо список файлів, які краще видалити із свого смартфона

Названо список файлів, які краще видалити із свого смартфона

0

Проблема нестачі пам’яті на смартфоні відома усім. Люди постійно вигадують що б ще такого видалити, щоб з’явилось хоча б трохи вільного місця. Маємо для всіх чудову новину. На кожному телефоні є файли, які потрібно час від часу очищати. Про них і піде мова далі. Для того, щоб виконати інструкцію нижче потрібно використовувати сторонні файлові менеджери. Їх є дуже багато, можна завантажити будь-який, але ми будемо все показувати на прикладі Mixplorer. Тому, щоб все зробити правильно, можна його і завантажити.

Перше, що потрібно перевірити зайшовши в додаток, це наявність файлу protected_image. По суті, ця папка створюється тоді, коли користувач хоче захистити паролем якісь фото, відео, документи і створює для цього окреме сховище. Бувають випадки, коли ця папка є на телефоні, навіть якщо вона і не потрібна. Саме тому її варто видалити, бо в ній точно будуть збережені повторно якісь знімки екрану та відео. Якщо папки із назвою protected_image немає, то переходимо до наступного пункту.

Цікаво: Відомо, як перевірити отриманий файл на загрозу Вашому комп’ютеру

Натискаємо на пошук, він розташований знизу екрану, і пишемо слово cache. Перед вами з'явиться список із кешом, який абсолютно вам не потрібен. До речі, якщо ви думаєте, що ви регулярно чистите телефон і кешу у вас немає, то ви помиляєтесь. Там точно буде достатньо файлів, які потрібно видалити. Кеш ніколи не використовується, а лише займає потрібне місце.

Тепер переходимо до пошуку thumb. Особливо це стосується тих, в кого вже Android 12. Справа в тому, що телефон в цю папку створює і зберігає мініатюри переглянутих відео та фото з галереї. Вона може займати багато місця, а користі не приносить. Хіба якщо ви самі дали доступ на це.

Наступна порада для користувачів телефонами Xiaomі. Зайдіть в MIUI, далі в BugReportCache та debug_log. Це ще одна папка, де тримаються файли, які абсолютно не потрібні і видаливши їх ви не завдасте жодної шкоди системі та телефону. Тому можете сміливо очищати. Далі повертаємось назад в файловий менеджер та пишемо в пошуку zip. Якщо ви відсортуєте файли за розміром, то зможете побачити чи залишились ще якісь файли із прошивки.

Ну і останнє, заходите на основну сторінку програми та шукаєте папку exe. Потрібно це для того, щоб очистити всі файли, як зберігає YouTube. Останнім часом він почав надто багато кешувати, а це звісно ж забирає безліч вільного місця.

Варто знати: Відомо, як видалити файли cookie на iPad

Ось на цьому пошук і закінчується. Варто проводити таку чистку раз в певний період і проблеми нестачі пам'яті точно зникнуть. Окрім цього смартфон може почати швидше працювати, а це не мало важливо.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version