Home Новини сучасних технологій Названо цікаві особливості операційної системи MacOS Monterey

Названо цікаві особливості операційної системи MacOS Monterey

0

Нещодавно вийшла нова та сучасна операційна система MacOS Monterey від Apple. Вона не тільки стала зручніше, а й отримала цікаві фішки. Якщо ви є її користувачем, то вам варто прочитати цю статтю. В ній ви дізнаєтеся про самі класні функції цієї ОС, які зроблять її використання дуже зручним.

1. Автоматизація процесів

“Команди” – це додаток, який автоматизує деякі процеси, що дуже зручно. Це не нова функція, бо колись був AppleScript, який мав такий самий намір – автоматизувати процеси. Сама програма “Команди” також була вбудована в iOS та iPad ще давно, а до Mac дійшла тільки зараз. Користувачі дуже зраділи її появі, тому відразу налаштували її.

Цікаво: Названо найбільші недоліки iPhone та iPad з великими дисплеями.

2. Режим "Фокусування"

Також із смартфонів був взятий режим “Не турбувати”, який отримав на Mac назву “Фокусування”. Але навіщо він? Ця функція забороняє додаткам надсилати свої повідомлення, які дуже заважають. Все для вашого комфорту, щоб ви не відволікалися та зосередилися на своїй справі.

3. Мемоджі

Мемоджі – це одна із крутих фішок Monterey. Якщо вам набридло звичайне фото на аватарці, то завдяки цій технології ви зможете самі створити навіть анімоване зображення. Після цього її також можна поставити на фото вашого облікового запису Apple. Щоб це зробити, слідуйте по інструкції:

1)Розблокуйте Mac та перейдіть у налаштування вашої системи.
2)Знайдіть розділ з вашим обліковим записом та натисніть на нього.
3)Після цього відкрийте розділ, який має назву “Мемоджі” (Memoji).
4)В ньому ви можете створити своє унікальне зображення.
5)Коли створите і збережете, то можна буде поставити його на фото облікового запису.

Цікаво: Компанія Apple відправила на “смітник” свої культові смартфони.

4. Швидке скидання macOS до заводських налаштувань

Якщо вам потрібно швидко повернути ваш пристрій до заводських налаштувань, то ця функція вам допоможе. Все, що треба зробити – це:

1.Зайдіть в налаштування Mac.
2.Натисніть на “системні налаштування”.
3.Після цього натисніть на “Стерти контент та налаштування”.
4.Введіть свій пароль у певний рядок і натисніть на підтвердження.

Коли ви підтвердите цю дію, то ваш Mac буде перезавантажено і ви зможете його налаштувати, як в перший раз. Якщо ж ви не хочете цього робити, то можете скористатися резервною копією з хмари.

5. Швидкі нотатки або "Не Турбувати"

Вони дозволяють швидко створювати записи двома клавішами. iPad – це той пристрій, на якому вона вперше з’явилася. Але для чого вона, якщо можна просто відкрити додаток та написати нотатку? Уявіть, якщо залишилося дуже мало часу до закриття магазину і вам швидко потрібно написати список продуктів, який синхронізується з вашим айфоном. Натиснувши разом дві клавіші “Fn+Q”, у вас відкриються швидкі нотатки, в яких ви напишете його і підете в магазин. Якщо ця комбінація у вас не працює, то:

1.Зайдіть у налаштування вашого пристрою.
2.Перейдіть у розділ “Клавіатура”.
3.Натисніть на “Поєднання клавіш”.
4.Налаштуйте клавіші, які будуть відкривати швидкі нотатки.

Цікаво: Названо найпоширеніші проблеми iOS 15 та способи їх вирішення.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version