Home Новини сучасних технологій Названо тип Android – додатків, в яких обов’язково необхідно чистити кеш

Названо тип Android – додатків, в яких обов’язково необхідно чистити кеш

0

Найчастіше, коли мова йде про рекомендації стосовно пришвидшення роботи Android – смартфонів, то в списку рекомендацій можна знайти такий спосіб, як очищення кешу. От зараз про цей Кеш і поговоримо, а саме буде названо типи Android – додатків, в яких обов’язково необхідно чистити кеш.

Для початку, варто зауважити, що кеш можна вважати як корисним, так і не дуже, оскільки в певних ситуаціях він пришвидшує смартфон, а в інших випадках, вповільнює смартфон через те, що нагромаджує всі збережені файли. Яке з цих тверджень правдиве, складно сказати, але певна користь та шкода все ж є.

Чи потрібно видаляти кеш?

Потрібно, але тільки тоді, коли його справді багато. Також варто зауважити, що кеш умовно можна поділити на хороший і поганий, де хороший пришвидшує роботу додатків, а поганий навпаки, вповільнює. До поганого кешу можна віднести всі фото, відео та аудіофайли, які зберігають додатки. Напевно ви вже здогадалися, які саме додатки рекордсмени в накопиченні цього поганого кешу, а якщо ні, то ось вам список цих додатків.

WhatsApp
Telegram
Viber
Instagram
Facebook
TikTok

Цей список можна продовжувати, оскільки ці всі додатки відносяться до соціальних, а це означає, що у всіх месенджерах та соціальних мережах, якими ви користуєтеся варто періодично чистити кеш.

Як очистити кеш?

Очищення кешу не займає багато часу і для цього непотрібно розбиратися в складних налаштуваннях смартфона та використовувати режим розробника і тому подібне. Для цього вам необхідно перейти в Налаштування вашого смартфона, далі знайти Додатки і відкрити весь список доступних додатків на вашому смартфоні. Вибираємо необхідний додаток, для прикладу Viber, і вибираємо розділ Пам'ять. Далі тиснемо на кнопку "Очищення / Видалення / Скидання" та підтверджуємо дію.

В даному випадку, ми видалили саме поганий кеш, а хороший кеш залишили, оскільки він пришвидшує роботу додатків, та й смартфона в цілому.

Також нещодавно було названо 6 способів пришвидшення роботи Android-смартфона.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version