Home Новини сучасних технологій Названо варіанти використання старого роутера

Названо варіанти використання старого роутера

0

Якщо ви вирішили замінити свій старий роутер на новий, то не спішіть викидати його. Зараз ми назвемо декілька варіантів використання старого роутера, які можуть вам знадобитись.

Старий роутер ви можете використовувати як ретранслятор для великого будинку. Тобто ви можете зекономити на покупці ретранслятора Wi-Fi. Для використання вашого старого роутера вам потрібно буде перевести його в режим репітера та підключитись до нового роутера через Wi-Fi.

Також старий роутер можна використовувати і для роздачі гостьового Wi-Fi. Звісно, ви можете надавати доступ своїм гостям і до основного роутера, але варіант гостьового буде зручніший. Вони зможуть підключатись до мережі без пароля, при цьому не отримуватимуть доступу до інших пристроїв вашої домашньої мережі. Ще при необхідності ви можете обмежувати швидкість з’єднання за таких умов.

Мережевий комутатор – це ще один варіант для використання старого роутера. Якщо вам не вистачає наявних на новому роутері портів Ethernet, то ви можете під’єднати старий роутер до нового через LAN-порт та вимкнути на старому Wi Fi.

За допомогою альтернативних прошивок ви можете створити саморобний VPN. В такому випадку весь ваш домашній трафік проходитиме автоматично через VPN, відповідно додаткових додатків чи розширень вам не потрібно буде.

Ще один варіант використання старого роутера – центр управління розумним будинком. Це можна зробити за умови наявності на вашому роутері USB. Далі маршрутизатор запускатиме сервіс, до якого через смартфон (ПК) ви підключатиметесь, та надсилатиме відповідні команди для роботи розумного будинку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version