Реклама

Основні рекомендації для захисту Wi-Fi від шахраїв

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Основні рекомендації для захисту Wi-Fi від шахраїв, тим самим і захисту своїх особистих даних. Ми виділили шість кроків, які зможуть захистити ваш Wi-Fi. 

  • Налаштування параметрів маршрутизатора. Тут мається на увазі зміна адміністративних даних вашого пристрою. Кожен маршрутизатор постачається із заводськими установками, які включають наявність паролю. Зміна стандартного паролю на власний – це перший крок до захисту вашої домашньої мережі. Можна змінити і саму назву мережі, але це уже за бажанням.
  • Відключення віддаленого адміністративного доступу. Даний крок виключить можливість контролю чи зміни ваших налаштувань сторонніми особами через інтернет.
  • Надійний пароль. Пароль для підключення пристроїв до Wi-Fi повинен бути досить довгим та складним. Можна також обмежити кількість людей, які будуть мати доступ до мережі.
  • Створення гостьової мережі. Якщо користувачів, які підключаються до вашого маршрутизатора досить багато, то варто створити окрему гостьову мережу.
  • Шифрування маршрутизатора. Швидше за все, ваш маршрутизатор постачається з шифруванням Wi-Fi Protected Access-2 (WPA2), а деякі нові моделі можуть постачатись із новим стандартом WPA3. Дане шифрування можна вмикати та вимикати, варто слідкувати за цим. Варто оновлювати і прошивку вашого пристрою.
  • Використання антивірусних програм та VPN також зможе захистити вас від хакерів, так як останній шифрує ваш трафік та місцезнаходження. Антивірусні програми зможуть повідомити вас про наявні проблеми.

Для найкращого захисту вашого Wi-Fi варто поєднати вище представлені кроки ще із такими діями – уникайте переходів по силках з невідомих вам джерел через електронну адресу, смс, тощо; не повідомляйте свої персональні дані стороннім особам та не залишайте їх на ненадійних сайтах; посиліть захист усіх пристроїв, які підключаються до маршрутизатора.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

«Київстар» запустив безкоштовну послугу «Ми разом»

Оператор мобільного зв'язку «Київстар» запустив безкоштовну послугу «Ми разом», яка доступна без додаткової оплати. Тепер абоненти зможуть вибрати один...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -