Home Новини сучасних технологій Перелік налаштувань на смартфоні, які спростять користування літнім людям

Перелік налаштувань на смартфоні, які спростять користування літнім людям

0
Перелік налаштувань на смартфоні, які спростять користування літнім людям

Смартфонами зараз користуються всі, від дитини до пенсіонера. Звісно, старшим людям тяжко освоїти нові технології, адже вони не звикли до такого прогресу, але в зв’язку з тим, що стаціонарні телефони вже відійшли у минуле, доводиться користуватись мобільними телефонами. Ну й звісно після покупки смартфона, дітям доводиться вчити своїх літніх батьків всім функціям та можливостям. Справа це не з простих і ми це прекрасно знаємо. Тому, пропонуємо декілька налаштувань на телефоні, які зроблять користування ним максимально простим для старшого покоління.

Обов'язково налаштуйте геолокацію і увімкніть її. Вона може допомогти в багатьох ситуаціях. Наприклад, ваша бабуся поклала десь телефон і тепер не знає де, або ж взагалі залишила його десь на вулиці. За допомогою геолокації він зможе знайтись. Те ж саме стосується самої людини. В літньому віці з людьми може статись будь-що, а так ви завжди зможете побачити де знаходиться ваш рідний за межами дому.

Цікаво: Какой компактный смартфон выбрать в 2022 году?

Заберіть усі паролі та графічні ключі із розблокування смартфона. Літнім людям дуже тяжко з таким розібратись і запам'ятати. Уявіть собі, бабуся чи дідусь хочуть до вас подзвонити і просто не зроблять цього бо не згадають елементарно пароль. Це абсолютно непотрібно. Звісно, тоді є ризик, що хтось зможе залізти в пристрій при крадіжці, але навряд чи літня людина буде зберігати важливі дані на смартфоні. До речі, банківські програми не варто встановлювати на пристрій, це не принесе жодної користі.

Видаляйте усі додатки. При покупці смартфона виробники туди завантажують стільки програм, що ними просто не реально скористатись досвідченому користувачеві, не говорячи вже про літню людину. Перегляньте усі програми та визначне, які важливі, а які треба видалити. Є додатки, які не видаляються, їх можна перекинути в одну папку, а саму папку заховати, щоб людина не змогла випадково щось нажати. Залишити на робочому столі варто лише те, що буде використовуватись. Це можуть бути контакти, кнопка виклику, повідомлення та месенджери (якщо ними користуються).

Далі налаштуйте екран та звук. В літніх людей часто бувають проблеми із зором та слухом, тому треба адаптувати смартфон під ці особливості. Поставте максимальний звук на всі повідомлення та дзвінки, їх повинно бути чути із будь-якої точки квартири. Що стосується екрану, то тут взагалі багато можливостей. По-перше, відрегулюйте яскравість, вона має бути максимальна і краще вимкнути автоналаштування. Таким чином бабуся чи дідусь завжди зможуть все роздивитись на екрані. Можна поставити великий шрифт, це для тих, в кого поганий зір, а ще додатково зробити його контрастним, щоб людина точно побачила все потрібне без проблем. До речі, самі іконки програм теж краще збільшити, щоб не шукати потрібний додаток довго.

Ну і останнє, що варто налаштувати - це сповіщення. Ви просто зверніть увагу скільки усього кожного дня приходить на телефон. І це почувши звук кожного разу ваша бабуся чи дідусь будуть бігти до телефону, щоб подивитись чи немає нічого важливого. Краще, щоб звукові сповіщення були лише на потрібних програмах: повідомлення, месенджери, дзвінки.

Варто знати: Известно, есть ли способ установить Viber на компьютер без смартфона

Також не забувайте за захист. Поклейте відразу на смартфон скло та одягніть чохол. Коли в літньої людини впаде пристрій, то вона не буде так сильно переживати бо знатиме, що він надійно захищений. І ще корисним було б підключити телефон до віддаленого доступу за допомогою додаткової програми. Таким чином ви зможете виправити будь-що в разі, якщо наприклад бабуся понатискає щось і зіб'є налаштування.

Отож, розуміємо, що навчити літню людину користуватись смартфоном діло не з простих, але треба розуміти, що для них це все ще важче. Тому давайте будемо полегшувати їм і собі життя за допомогою таких простих, але дієвих порад.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version