Home Новини сучасних технологій Перераховано усі переваги та недоліки захисного скла для смартфона

Перераховано усі переваги та недоліки захисного скла для смартфона

0

В час, коли усі користуються смартфонами з величезними екранами, є сенс замислитись про захист дисплею від пошкоджень. Тут на допомогу приходить захисне скло. Не усі його хочуть клеїти по ряду причин. Про усі плюси та мінуси даного захисту читайте нижче.

Спочатку розберемо як побудоване скло. У ньому завжди є декілька шарів і кожен за щось відповідає. Силіконовий шар знаходиться ззовні і створений він для кріплення на екран. Захисний та додатковий шар роблять все, щоб дисплей не зазнавав пошкоджень від ударів, падінь тощо. Є ще антибліковий шар, він допомагає зручно користуватись смартфоном навіть при яскравому світлі, та шар, який зменшує кількість відбитків на екрані.

Цікаво: Названо 3 найпоширеніші причини швидкої втрати автономності смартфономhttps://itech.co.ua/novyny/nazvano-3-najposhyrenishi-prychyny-shvydkoi-vtraty-avtonomnosti-smartfonom/

Далі визначимо переваги захисного скла. Їх доволі багато. Найголовніше, це звісно захист від пошкоджень. Новий телефон або екран до нього коштує багато, особливо якщо це не бюджетна модель. А захисне скло можна придбати за зовсім невелику ціну, що дозволяє його часто замінювати в разі потреби. Який би не був у вас смартфон, але коли він в поганому стані, поцарапаний, побитий то і користуватись ним не хочеться. Для того, щоб уникнути таких проблем і вигадали захисне скло та плівку. Також, якісне скло забезпечує легке ковзання пальців по екрану.

Плюси зрозумілі: ціна, захист, якість. А що на рахунок мінусів? Вони взагалі існують?

Так, насправді мінусів у цьому аксесуарі не менше, ніж плюсів. По-перше, це зовнішній вигляд. Телефон виглядає не так гарно як при покупці, бо скло це додатковий захист і не йде в комплекті, а ще й не завжди добре приклеюється до екрану, в тих місцях може назбируватись пил та бруд. По-друге, сам сенсор та кнопки на ньому можуть почати гірше реагувати на натискання, адже захисне скло не тонке, тому знижує чутливість. Це не стосується всіх телефонів, але така проблема спостерігалась. Ну і по-третє, скло легко пошкодити та побити. Так, воно захищає сам екран, тому усі удари та падіння бере на себе. Добре, що хоть коштує такий аксесуар не багато.

Отож, приймати рішення в користь захисного скла чи ні, це діло кожного. Але, щоб зберегти смартфон на довше в гарному стані, варто все ж таки його чимось захищати. Для того, щоб не помітити різниці в роботі, обирайте тонке та гладке скло, воно буде зручніше та гарніше

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version