Home Новини сучасних технологій Переваги та недоліки Windows 11 та чому не всі хочуть на нього...

Переваги та недоліки Windows 11 та чому не всі хочуть на нього переходити

0

Нова версія Windows 11 презентувалась на початку жовтня 2021 року. Вона, як і всі попередні, рекламується на усіх можливих платформах та навіть на телебаченні, залучаючи користувачів активно оновлювати свої комп’ютери до цієї версії. На жаль, люди навпаки не дуже хочуть це робити, причин насправді багато, про це і поговоримо нижче.

Перш ніж почати аналізувати нову версію операційної системи, ознайомимось із статистикою. Одна компанія вирішила проаналізувати, який відсоток користувачів вже встановив Windows 11. Результати виявились дуже невтішні - менше 1%. Звісно, ці показники реально трохи більше, бо в опитуванні брали участь лише корпоративні користувачі, але все одно не такі як хотілося б розробникам. Ознайомившись із усіма перевагами та недоліками ОС, кожен зможе сам прийняти рішення наскільки вона варта встановлення на ПК.

Цікаво: Названо 5 факторів, які підвищують продуктивність роботи Windows 10

Перше, що грає велику роль, це методи встановлення оновлення та мала кількість пристроїв, які його підтримують. Разом із появою Windows 11 з'явились і способи його встановити. Компанія створила офіційний Помічник та ISO (швидке оновлення). Який би спосіб не обрав користувач, але змінювати ОС потрібно буде вручну. Нагадаємо, що раніше за це відповідав Windows Update.

Найбільший недолік це те, що не так і багато на даний момент пристроїв, які зможуть повноцінно працювати на оновленій операційній системі. Причиною цього є зацікавленість компанії в повній безпеці. Це однозначно плюс, але вимагати для встановлення конкретний процесор, модуль та протоколи безпеки, це трохи занадто. Тому, якщо ви не хочете або ж не можете встановити Windows 11, то продовжуйте працювати на попередній версії. Microsoft планує її підтримувати ще три роки точно.

Зовнішній вигляд Windows 11 дуже відрізняється від попередніх версії. Це ще одна причина відмови користувачів від нього. Якщо людина звикла до інтерфейсу, то не дуже зручно пристосовуватись до нового. В новій версії ОС є багато функцій, які виглядають і працюють по-іншому. Враховуючи той факт, що 10 версія ОС ще підтримуватиметься компанією, люди не будуть спішити її замінювати.

Варто прочитати: Названо 4 зайві компоненти Windows 10, які краще видалити

Ось основні причини такої низької популярності Windows 11. Насправді статистика може бути не настільки поганою, адже ці цифри виставлені в порівнянні з кількістю ПК на інших версіях ОС. Потрібно врахувати і той факт, що є ПК, якими ніхто не користується, тому не оновлює, а в формуванні статистики вони також беруть участь.

Отож, в Windows 11 є багато переваг та недоліків, які потрібно врахувати перед оновленням. А ті люди, які мають несумісні пристрої з цією версією можуть не розчаровуватись, швидше за все оновлення стане доступне і для них, але через певний час.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version